Eurooppa Rikos

Sadat muslimit estivät Islam-vastaisen mielenosoituksen Alankomaissa

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Sunnuntaiksi suunniteltu maahanmuuttokriittisen Pegidan mielenosoitus Eindhovenissa peruuntui, kun viranomaiset kielsivät sen satojen muslimien heiteltyä kiviä ja tukittua pääsyn Al Fourgaan -moskeijaan.

Pegida-järjestön oli tarkoitus järjestää viime sunnuntaina mielenosoitus Eindhovenin Al Fourgaan -moskeijan edustalla, mutta muslimien heittelemät kivet ja kepit estivät mielenosoittajien pääsyn moskeijan lähelle. Poliisi pidätti kaikkiaan 12 henkilöä, kertoo Eindhovens Dagblad.

Kadulle parkkeerattujen autojen ikkunoita hajosi kivisateessa, ja neljä poliisia loukkaantui lievästi. Kun muslimien riehumista oli kestännyt tunnin, poliisi ilmoitti, että Pegidan lupa mielenosoitukseen perutaan, sillä paikalle mobilisoidut noin 100 poliisia eivät pysty enää takaamaan turvallisuutta.

Pegidan paikallisjohtaja Edwin Wagensweld kertoi, että ”viesti on mennyt perille”. Hän kertoi olevansa itse asiassa melko tyytyväinen, sillä nyt oli paljastunut, että tahot, jotka puhuvat uskonnonvapaudesta, kieltävät mielipiteen ilmaisun vapauden. Hänen mukaansa paikalle olisi pitänyt tuoda vesitykki.

– Tulemme takaisin … nythän tämä vasta alkaa olemaan hauskaa, hän kommentoi tilannetta.

Wagensweld sanoi myös ihmettelevänsä, jos väkivallalla ei tulisi olemaan laillisia seuraamuksia.

  • 1.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset