Eurooppa Rikos

Sadat nuoret miehet häiriköivät Saksassa

Kuva JouWatch / Flickr.

”Nuorten miesten” ryhmät aiheuttavat kaaosta Saksassa.

Viikon takaiset tapahtumat maauimalassa Düsseldorfissa ovat herättäneet huolta ja huomiota Saksassa. Monisatapäinen nuorten miesten joukko häiriköi aggressiivisesti ensin keskenään, sitten turkkilaissyntyistä perhettä kohtaan. Stockumin kaupunginosan maauimala Rheinbad oli ääriään myöten täynnä asiakkaita.

”Nuorten miesten” ryhmät olivat ajautuneet keskenään sanaharkkaan, eräät jo nujakoineet, kunnes törmäillessään suututtivat turkkilaisen perheenisän. Mies opasti nuoria käyttäytymään ja sai vihat päällensä. Riidelleet maahanmuuttajanuoret kävivätkin yksin tuumin piirittämään perhettä, jonka 53-vuotias isä puolusti omiaan; vaimoaan ja kahta poikaa. Paikalle hälytetyt poliisit ehtivät hätiin, kun arviolta 400 nuoren joukko oli motittanut perhekunnan.

Poliisi taltutti mellakan pippurisumutteen avulla

Useita kymmeniä poliiseja oli saapunut hätäsoittojen perusteella paikalle. Nämä pyrkivät rauhoittamaan tilannetta, mutta tarvitsivat lisäjoukkoja tilanteen hallintaan. Poliisi käytti pippurisumutetta taltutukseen. Tilanteessa viranomaiset eivät pystyneet tarkistamaan häiriköitsijäin henkilötietoja tai alkuperää. Median haastattelemat ihmiset puhuivat ”etelämaalaisen näköisistä” nuorista miehistä.

Lauantaina 29. kesäkuuta ennen iltakuutta paikallista aikaa maauimalan henkilökunta ilmoitti sulkevansa paikan ennen normaalia sulkemisaikaa. Seuraavana päivänä häiriköinti toistui, minkä johdosta paikka suljettiin jälleen ennen virallista sulkemisaikaa. Vastaavanlaista häiriötä oli pienemmässä mittakaavassa havaittu aiemmin muun muassa Essenissä.

Tapaus ei ole poikkeuksellinen

Tohtori, paniikkitutkija Michael Schreckenberg Duisburg-Essen -yliopistosta sanoo, että koetun kaltainen tilanne ei ole poikkeuksellinen ja vastaavan paniikkitilanteen uusiutumiseen joudutaan varautumaan. Poliisi kertoikin perjantaina varautumisesta viikonloppuun tapahtumien uusiutumisen estämiseksi. Uimala oli palkannut turvallisuushenkilökuntaa. Jatkossa annetaan myös porttikieltoja häiriköiville, mikäli heidät saadaan tavoitettua. Vain seitsemälle henkilölle ehdittiin antaa porttikielto toissa viikonloppuna.

Rheinbad sijaitsee lähellä Merkur Arenaa, jossa on järjestetty muun muassa Eurovision laulukilpailut vuonna 2011.

Oheisella videolla on tallennettu tilanne ennen aggressiivisia tapahtumia.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit