Eurooppa Politiikka

Sakari Linden AfS:n yleisölle Tukholmassa: ”Toivon Ruotsin valitsevan vaihtoehtoisen tien”

Sakari Linden. Kuva AfS:n video.
Kansallismielisen Alternativ för Sverige -puolueen vaalitilaisuudessa Tukholmassa puhunut Sakari Linden peräänkuulutti nationalististen puolueiden yhteistyötä Euroopassa.

– Arvoisat ystävät, arvoisat ruotsalaiset isänmaanystävät. Elämme historiallisia aikoja, ei ainoastaan Ruotsissa, vaan koko Euroopassa.

Näin aloitti puheensa Sakari Linden AfS:n vaalitilaisuudessa Tukholmassa perjantaina ja keräsi raikuvat aplodit runsaslukuiselta patrioottiyleisöltä, joka oli saapunut Alternativ för Sverige -puolueen viimeiseen vaalitilaisuuteen Tukholmassa ennen sunnuntain vaalipäivää.

Euroopan parlamentin Kansakuntien ja vapauden Eurooppa -ryhmässä Brysselissä työskentelevä mutta yksityishenkilönä puheensa pitänyt Linden muistutti puheessaan Suomen ja Ruotsin yhteisestä historiasta, mutta sanoi, että Suomen ei tule enää pitää Ruotsia esikuvana. Hän viittasi Paul Lillrankin kolumniin, missä tämä mainitsi Ruotsin olevan Suomelle suurempi uhka kuin Venäjä: Ruotsin moraaliselta suurvallalta puuttuu visio, tavoite ja keinot hallita Euroopan ulkopuolelta tulevaa massamaahanmuuttoa. Ruotsi on huonoin Euroopassa integroimaan maahanmuuttajia yhteiskuntaansa.

– Teillä on hyvä syy olla huolestuneita. Ruotsi on tulessa, niin kuin olemme nähneet uutisista ympäri Euroopan, Linden sanoi ruotsalaiselle yleisölle.

Linden näkee, että Alternativ för Sverige on huomattavassa osassa muutoksessa kansallisen suvereniteetin palauttamisessa, maahanmuuttopolitiikan muutoksessa sekä demokratian ja kansallisen identiteetin palauttamisessa. Tätä muutosta ei voi hänen mukaansa tehdä yksin.

– Tarvitaan eurooppalaisten nationalististen puolueiden yhteistyötä. Tavoitteena täytyy olla kansakuntien Eurooppa, joka kunnioittaa valtioiden suvereenisuutta, kansallista identiteettiä ja demokratiaa. Meidän täytyy murskata komission keskittynyt valta ja palauttaa valta valtioille ja kansoille, Linden painotti.

Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin pitäisi vahvistaa omia heikkoja alueitaan. Ruotsilla nämä heikot alueet liittyvät maahanmuuttopolitiikkaan ja Suomella EU-politiikkaan.

Lopuksi Linden toivoi Ruotsille ”vaihtoehtoista tulevaisuutta” ja toivotti onnea tulevaa vaalipäivää varten.

Sakari Lindenin puhe on tekstitetty suomeksi.

Sakari Linden toimii ENF-ryhmän (Kansakuntien ja vapauden Eurooppa; Europe of Nations and Freedom; Europe des Nations et des Libertés) neuvonantajana Euroopan parlamentin kansainvälisten asioiden valiokunnassa Brysselissä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtajana.

  • 330
    Shares