Kotimaa Politiikka

Sakari Linden: ”Suomen vasemmisto on jäämässä punavihreään paarialuokkaan”

Kuva Nisha A / Flickr / CC BY 2.0
Ero Ranskan vasemmiston ja sisäsiistien suuryhtiöiden, valtamedian ja kokoomuksen suosioon päässeiden Suomen vasemmistopoliitikkojen välillä on valtava. Suomen vasemmisto onkin jäämässä punavihreään paarialuokkaan, kirjoittaa Sakari Linden.

Modernin vasemmiston tärkeimpiin tehtäviin luulisi kuuluvan ratkaisujen etsiminen pääomamarkkinoiden vapauttamisen myötä räjähtäneiden varallisuuserojen epäkohtiin, hyvinvointivaltion puolesta taistelu ja kaikkien ihmisten tasavertaisten vaikutusmahdollisuuksien puolustaminen. Näin kirjoittaa Sakari Linden Facebook-sivullaan.

Jean-Luc Mélenchon

Samoin on asian ymmärtänyt myös Ranskan vasemmistolaisen Alistumaton Ranska -puolueen (La France Insoumise) johtaja Jean-Luc Mélenchon.

– Mélenchon on moderni vasemmistojohtaja, joka hyökkää finanssiruhtinaita vastaan ja puolustaa kansallisvaltiota työväenluokan etujen turvaajana. Hän on myös oivaltanut Euroopan unionin ja erityisesti euron kurjistavan roolin Euroopan kansalaisten elintason ja oikeuksien näkökulmasta. Suurpääoman asiaa ajava liberaaliglobalistinen massamedia hyökkääkin häntä vastaan kutsuen häntä äärivasemmistolaiseksi tai radikaalivasemmistolaiseksi kapinalliseksi, Linden toteaa.

”Ero Mélenchonin ja sisäsiistien suuryhtiöiden, valtamedian ja kokoomuksen suosioon päässeiden Suomen vasemmistopoliitikkojen välillä on valtava”

Lindenin mukaan ero ”Mélenchonin ja sisäsiistien suuryhtiöiden, valtamedian ja kokoomuksen suosioon päässeiden Suomen vasemmistopoliitikkojen” välillä on valtava.

– Vasemmistoliitto karttaa aktiivisesti suuria maailman talous- ja rahajärjestelmään sekä Euroopan integraatioon ja euroon liittyviä suuria järjestelmätason kysymyksiä ja keskittyy sen sijaan toisarvoisiin identiteettipolitiikan kysymyksiin. Vastineeksi suomalaiset vasemmistopoliitikot pääsevät paistattelemaan myönteisessä massamedian julkisuudessa, Linden toteaa.

Linden kertoo, että Jean-Luc Mélenchon on mediatietojen mukaan raivostunut Euroopan vasemmiston saamattomuuteen ja päättänyt perustaa Euroopan parlamenttiin ensi vuoden eurovaalien jälkeen uuden ryhmän.  Päällimmäisenä tarkoituksena Ranskan vasemmistolla on savustaa ulos Kreikkaa johtava Syriza, jonka Mélenchon katsoo pettäneen vasemmiston ihanteet euromyönteisyydellään. Mélenchon on käynyt neuvotteluja uudesta ryhmästä kevään aikana erityisesti espanjalaisten ja portugalilaisten yhteistyökumppaniensa kanssa.

”Mélenchon ei varmasti hyväksy uuteen vakavasti otettavia vasemmistopuolueita sisältävään ryhmäänsä Suomen pellevasemmistoa”

Suomen vasemmistoa ei uudessa europarlamentin ryhmässä tultane näkemään. Suomen vasemmisto onkin vaarassa joutua eurooppalaiseen aatteelliseen paitsioon.

– Suomen näkökulmasta mielenkiintoista on, että Mélenchon ei varmasti hyväksy uuteen vakavasti otettavia vasemmistopuolueita sisältävään ryhmäänsä Suomen pellevasemmistoa ja sen eliitiltä hyväksyntää kerjääviä poliitikkoja. Ottaen huomioon, että Ruotsin ja Tanskan vasemmistopuolueiden ollessa vahvasti euroa ja Euroopan integraation syventämistä vastaan, on Suomen vasemmistoliitto vaarassa joutua eurooppalaiseen aatteelliseen paitsioon, Linden kirjoittaa.

”Liittyykö vasemmistoliitto vihreiden ryhmään Euroopan parlamentissa ensi vaalien jälkeen?”

Linden esittääkin kysymyksen, liittyykö vasemmistoliitto vihreiden ryhmään Euroopan parlamentissa ensi vaalien jälkeen?

– Silloin Suomen vasemmistolaiset voisivat jatkaa unelmakonsertointejaan, Pride-marssejaan ja rasistinmetsästyksiään ja odotella kutsua seuraavaan kokoomusjohtoiseen hallitukseen samalla vaivaamatta päätään suurilla maailmanjärjestelmän kysymyksillä.

”Silloin Suomen vasemmistolaiset voisivat jatkaa unelmakonsertointejaan, Pride-marssejaan ja rasistinmetsästyksiään samalla vaivaamatta päätään suurilla maailmanjärjestelmän kysymyksillä.”

Mielestäni tämä kaikkein voimakkaimmin henkilöityy Erkki Tuomiojaan. Asiasta tekee merkittävän hänen entinen ulkoministeriytensä, eli symbolinen asema mitä vasemmistolainen internationalistinen politikka on. Hän oli keskeinen puhuja unelmakonsertissa, ja FB-seinällään selitti ennen Trumpin ja Putinin välisiä rauhanneuvotteluja, että toivottavasti nämä saisivat ”pride-tartunnan” Helsingistä kun hän itsekin oli ollut siellä edistyksellisesti marssimassa vähän niinkuin rauhanmarsseilla ennen. Se, millaista maailmanjärjestystä tapaamisessa oltiin luomassa ei kiinnostanut, sillä sehän olisi ollut liian monimutkaista.

Kommentti kirjoitukseen Sakari Lindenin Facebook-sivulla.

Linden muistuttaa Facebook-kirjoituksensa kommenteissa, että Italiassa on hyvin erilainen kehityskulku Suomeen nähden: – Siinä missä Suomessa vasemmisto hyökkää kansallismielisiä vastaan, Italiassa vasemmisto on liittoutumassa kansallismielisten kanssa, kuten uuden hallituksen koostumuksesta voi nähdä. Suurena erona on se, että Italian viiden tähden liike ei ole perinteinen vasemmistolainen puolue ja itse kieltää edes olevansa sellainen.

Linden kysyykin, voisivatko Suomessa äänestäjät hylätä SDP:n ja vasemmistoliiton ja antaa tukensa uudelle Suomen itsenäisyyttä kannattavalle vasemmistopuolueelle?

 

Sakari Linden

Sakari Linden asuu Brysselissä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtajana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa