Kotimaa Politiikka

Sakari Linden: Vasemmistoliitto on henkisessä konkurssissa

Kuva Vasemmistoliitto.
Vasemmistoliitto päivitti viime viikolla logonsa ja graafisen ilmeensä ”nykyaikaiseksi”. Sakari Lindenin mukaan vaaleanpunainen logo kuvastaa puolueen nykyistä tilaa.

Suomen vasemmistoliitto on aivan sekaisin, kirjoittaa Sakari Linden Facebook-sivullaan. Hänen mukaansa globalisaatiokritiikin ja kansallisvaltion hylkääminen on tehnyt puolueesta ”rakkikoiran, joka räksyttää uusliberalistiselle järjestelmälle ilman konkreettisia keinoja puuttua puolueen kannattajille tärkeisiin asioihin”.

Linden kirjoitti aiemmin, että modernin vasemmiston tärkeimpiin tehtäviin luulisi kuuluvan ratkaisujen etsiminen pääomamarkkinoiden vapauttamisen myötä räjähtäneiden varallisuuserojen epäkohtiin, hyvinvointivaltion puolesta taistelu ja kaikkien ihmisten tasavertaisten vaikutusmahdollisuuksien puolustaminen.

Tässä asiassa suomalainen liberaali järjestelmävasemmisto, uusvasemmisto, eroaa merkittävästi useiden muiden Euroopan maiden vasemmistosta.

– Toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Ranskassa, jossa vastaavat vasemmistopuolueet ovat jyrkän euro- ja EU-vastaisia, tai Saksassa, jossa paikallinen vasemmisto on alkanut kritisoida paikallisen väestön työehtoja ja elinolosuhteita heikentävää massamaahanmuuttoa, Suomen vasemmisto on uskollinen kansainvälisen suurpääoman ja Elinkeinoelämän Keskusliiton tavoitteille rajattomasta maailmasta. Palkinnoksi voi jokin vaalikausi saada vaikka hallituspaikan kokoomuksen seurana, Linden toteaa.

Hänen mukaansa vaaleanpunainen logo kuvastaa tätä henkistä konkurssia erinomaisesti.

Sakari Linden

Sakari Linden asuu Brysselissä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtajana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa