Kotimaa Politiikka

Sakari Puisto: massamaahanmuuton sopeuttamiseen ei patenttiratkaisua

Tampereen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Sakari Puisto, FT. Kuva Matti Matikainen.
Työministerin mukana Yhdysvalloissa vieraillut erityisavustaja Sakari Puisto ei usko, että massamaahanmuuton sopeuttamiseen löytyy ratkaisua järkevällä aikavälillä.  Turvapaikkaperäisessä maahanmuutossa olisikin hänen mukaansa ”parasta noudattaa varovaisuusperiaatetta”.

Työministeri Jari Lindström vieraili Yhdysvalloissa 14.–20.5.2017 tutustuakseen maahanmuuttajien työllistymistä ja kotoutumista edistäviin järjestöihin, projekteihin, yrityksiin, yhteisöihin ja viranomaiskäytäntöihin.

Mukana ollut työministerin erityisavustaja Sakari Puisto kertoo Facebook-sivullaan matkalla saamistaan kokemuksista.

Puiston mukaan yksi vierailun keskeisistä viesteistä oli se, että kehitysmaista jo saapuneen massamaahanmuuton sopeuttamiseen ei ole patenttiratkaisua millään järkevällä aikavälillä. Sama koskee hänen mukaansa myös Suomea.

”Työllistymiseen voi vaikuttaa huomattavastikin, mikä tosin edellyttäisi rankkoja otteita etenkin tulijoiden valikoivuudessa ja sosiaaliturvassa, sekä erilaista työmarkkinoiden dynamiikkaa,” Puisto toteaa.

Keskeistä lieveilmiöistä irti pyrittäessä esille nousee erityisesti rikosten selvästi kovempi rangaistavuus. Puisto toteaa kuitenkin, että rangaistusasteikkoa koventamallakaan ei lieveilmiöistä tulla pääsemään täysin irti.

Turvapaikkaperäisen maahanmuuton vaikutukset kasvavat maahantulijoiden määrän myötä, ja Puiston mukaan ”parasta on noudattaa varovaisuusperiaatetta ja välttää mahdollisuuksien mukaan ajautumista koko tähän ristiriitojen ’ihmeelliseen’ maailmaan”.

Turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan suhteen Puisto näkee Keski-Euroopan maat Suomelle parhaana mallina.

”Vaikka lähtökohdat ja erot ovat melkoiset, Suomelle paras viitekehys ja uudelleenasemoitumisen kohde on Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden sijaan Baltia,” erityisavustaja Puisto toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit