Kotimaa Politiikka

Sakari Puisto: perussuomalaisten painoarvo vähenee turvapaikka- ja turvallisuuspolitiikassa

Tampereen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Sakari Puisto, FT. Kuva Matti Matikainen.
Tampereen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja työministerin erityisavustaja FT Sakari Puisto avaa Facebook-sivullaan hallituksen puoliväliriihen ministerisalkkujen muutosten vaikutusta perussuomalaisten vaikutusvaltaan maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikassa.

Perussuomalaisten tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja työministerin erityisavustaja, FT Sakari Puisto avaa Facebook-sivullaan hallituksen puoliväliriihen ministerisalkkujen muutosten  vaikutusta perussuomalaisten vaikutusvaltaan maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikassa.

Puisto kertoo, että hallitustyöskentely tapahtuu pitkälti teemoittain ministerityöryhmissä. Ministerityöryhmissä on mukana nimettyjä ministereitä, joita asiat läheisemmin koskevat, sekä näiden avustajat. Työryhmissä tehdään pääosin kyseistä aihetta koskevat hallituksen päätökset.

Turvapaikkapolitiikan kannalta keskeisin on maahanmuuton ministerityöryhmä, mutta tähän aihepiiriin kuuluvia asioita käsitellään myös sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon ministerityöryhmässä. Oikeusministeri on merkittävä turvapaikkapolitiikassa siksi, että hän on oikeusasioista vastaavan sektoriministeriön johtaja, mutta asemansa puolesta hän toimii lisäksi kummassakin näissä ministerityöryhmissä sisäministerin vastinparina.

Oikeusministerin vaikutusmahdollisuudet turvapaikkapolitiikkaan tulevat muun muassa valitusprosesseihin ja oikeusapuun liittyvien lakien laadinnasta. Lisäksi oikeusministeriö vaikuttaa turvapaikkapolitiikkaa koskeviin lakipaketteihin,  esimerkkinä laittomaan maassa oleskeluun ja maahantuloon liittyvät lait.

Puiston mukaan nyt tehtävät linjaukset ovat erityisen tärkeitä, koska tilannekuva on muuttunut oleellisesti ja osa ilmiöistä on kokonaan uusia. Käsiteltäväksi tulee hänen mukaansa jatkuvasti turvapaikkapolitiikan ja sisäisen turvallisuuden asioita pääasiassa kahteen edellä mainittuun ministerityöryhmään.

”Kun oikeusministeriö jää pois omista käsistä, on selvää että puolueen painoarvo väistämättäkin vähenee turvapaikkapolitiikassa ja sisäisessä turvallisuudessa, vaikka puolueen edustus kummassakin ministeriryhmässä ja mahdollisuus käyttää merkittävää vaikutusvaltaa politiikan saralla jatkuukin,” Puisto toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa