Kotimaa Politiikka

Sakari Puisto:Tabu etnisten vähemmistöryhmien omasta rasismista murrettava

Tampereen kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten poliittinen suunnittelija ja kansanedustajaehdokas Pirkanmaalla, Sakari Puisto, FT. Kuva Matti Matikainen.
Kaksoisstandardeista on päästävä eroon ja etnisten vähemmistöryhmien oma rasismi on otettava tarkasteluun, kirjoittaa Sakari Puisto.

Tamperelainen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja työministerin erityisavustaja Sakari Puisto kirjoittaa blogissaan, että rasismikeskustelussa tulisi kiinnittää huomiota määrän lisäämisen sijaan sen laatuun.

Hänen mukaansa kaksoisstandardeista – eri kriteereistä valtaväestölle ja vähemmistöille – on päästävä eroon, ja tarkasteltavaksi on otettava yhtä lailla vähemmistöryhmien harjoittama rasismi.

Tämä on jo Valtioneuvoston linjaus ja Puisto kehottaakin, että etenkin kunnat toiminnassaan tarkastelisivat ennakkoluulottomasti myös etnisten vähemmistöryhmien keskuudessa tapahtuvaa rasismia ja syrjintää.

Valtion tasolta minulla on jo kokemuksia, joten odotan mielenkiinnolla kuinka avoimesti näitä vähemmistöjen piireissä olevia ongelmia ollaan valmiita tarkastelemaan kuntatasolla. Tarvittaessa rohkaisen keskusteluun, sillä vähemmistöjen puolelta ja keskuudessa tapahtuva rasismi on kiistatta tabuaihe.

Ongelma on kuitenkin vakava ja se on kohdattava. Huomiota tulee laajemminkin kiinnittää vähemmistöryhmien keskuudessa vallitseviin rasistisiin asenteisiin ja ennakkoluuloihin toisiaan ja enemmistöä kohtaan sekä niiden juurisyihin.

Puiston mukaan tarkastelun kohteeksi tulee ottaa se, miten ryhmät itse ovat saattaneet omalla toiminnallaan vaikuttaa kielteisten asenteiden kehittymiseen itseään kohtaan,  ja miten he pystyisivät omalla toiminnallaan ehkäisemään kielteisten asenteiden muodostumista.

Sakari Puisto:Tabu etnisten vähemmistöryhmien omasta rasismista murrettava

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit