Eurooppa Rikos

Saksa: 100 turvapaikanhakijaa mellakoi ja hyökkäsi poliisin kimppuun

Kuva JouWatch / Flickr.
5 turvahenkilöä loukkaantui yhteenotossa Fürstenfeldbruckin vastaanottokeskuksessa viime tiistaina. Tilanne saatiin rauhoitettua vasta poliisin suuroperaatiolla.

Fürstenfeldbruckin vastaanottokeskuksessa Ylä-Baijerissa nigerialaisen turvapaikanhakijanaisen ja turvayrityksen naistyöntekijän välillä oli syntynyt kiistaa, kertoo Junge Freiheit. Kun nainen hälytti poliisin paikalle, niin syntyi uusi yhteenotto naisen nigerialaisperheen ja turvatyöntekijöiden välillä.

100 turvapaikanhakijaa sai aikaan täyden kaaoksen

Kun 22-vuotiasta afrikkalaisnaista oltiin viemässä putkaan aggressiivisen käytöksen takia, niin noin 100 turvapaikanhakijaa riensi hänen avukseen. Sakki hyökkäsi poliisin, pelastushenkilöstön ja turvamiesten kimppuun. Turvapaikanhakijat laukaisivat palohälytyksen satakunta kertaa protestoidakseen viranomaisten toimia.

Tilanne saatiin hallintaan vasta poliisin vahvistusjoukoilla, jotka pysyivät vastaanottokeskuksessa keskiyöhön asti. Nigerialaisnainen ja hänen perheensä siirrettiin Münchenin vastaanottokeskukseen. Taistelussa loukkaantuneita oli kaikkiaan 5.

Poliisin mukaan mellakan aikana hajotettiin ikkunoita ja ovia, ja aiheutuneiden vahinkojen arvioidaan nousevan 10 000 euroon. Tapausta tutkitaan muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, uhkailuna, omaisuuden vahingoittamisen ja hälytyslaitteiden väärinkäyttönä.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa