Eurooppa

Saksa: Afgaanin murhaaman Maria Ladenburgerin vanhemmat ovat palkittuja suvaitsevaisia

Maria Ladenburgerin muistopuu Freiburgissa. Kuva Andreas Schwartzkopf / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Afgaanin vuonna 2016 murhaaman Maria Ladenburgerin vanhemmat on valittu Vuoden Kansalaisiksi 2018 heidän osoittamansa suvaitsevaisuuden vuoksi.

Lääketieteen opiskelija Maria Ladenburger murhattiin kylmäverisesti vuonna 2016. Hänet raiskasi ja tappoi afganistanilainen Hussein Khavari, joka oli saapunut Saksaan alaikäisenä yksintulleena turvapaikanhakijana vuonna 2015. Myöhemmin osoittautui, että afgaani on 33-vuotias.

Maria Ladenburgerin isä on EU-komission lainopillinen neuvonantaja Brysselissä. Maria itse osallistui vapaaehtoistoimintaan useissa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa.

Marian vanhemmat, Friederike ja Clemens Ladenburger on nyt valittu Vuoden Kansalaisiksi 2018, kertoo Badische Zeitung. Palkinnon myönsi Saksan sanomalehtien julkaisijoiden liitto. Palkinnon arvo on 20 000 euroa.

BDZV:n (Bundesverband Deutscher Zeitungsverleger e.V.) tuomaristo kunnioitti vanhempien päätöstä perustaa säätiö Maria Ladenburgerin muistoksi. Säätiö tukee vammaisia, äkillisesti sairastuneita ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia opiskelijoita.

– Teille on tapahtunut pahin mahdollinen, mitä vanhemmille voi tapahtua. Olisi ymmärrettävää, jos vastaisitte kokemukseenne vihalla, suuttumuksella, epätoivolla, aggressiivisuudella, syytöksillä, mutta toimitte juuri toisin. Säätiö on ele Maria Ladenburgerin muistoksi, mutta myös ele, kuinka vastata väkivaltaan, suvaitsemattomuuteen, vihaan, BDZV:n puheenjohtaja Matthias Döpfner sanoi.

Liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin vaimo Elke Büdenbender sanoi omassa puheenvuorossaan, että ”ihmiset kuten Friederike ja Clemens Ladenburger auttavat tekemään yhteiskunnastamme paremman, solidaarisen ja sosiaalisen yhteisön”.

Murhatun Marian vanhemmat puolestaan painottivat, että he eivät halua ”houkutella ketään vihaamaan tai halveksumaan toisia” ihmisiä.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi