Eurooppa Politiikka

Saksa aloittaa oikeistojahdin

Kuva Shutterstock.

Saksan perustuslain suojeluvirasto on avannut ilmiantonumeron, johon kansalaiset voivat ilmoittaa äärioikeistolaisesta liikehdinnästä.

Saksan perustuslain suojeluviraston (BfV) tavoitteena on muun muassa taistella ääriliikehdintää  ja terrorismia vastaan sekä toimia kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi.

Virasto kertoo sivuillaan, että sen peruspilareita ovat turvallisuus ja yhteiskunnallinen vapaus.

– Vain yhdessä voimme toteuttaa tavoitteen – virasto kertoo ja peräänkuuluttaa kansalaisia ilmiantamaan oikeistolaista ekstremismiä ja terrorismia, joka ”on suunnattu liberaalia ja demokraattista perustuslakiamme ja siten koko liberaalia yhteisöämme vastaan.”

Kansalaiset voivat soittaa RechtEX -ilmiantonumeroon, jos he havaitsevat oikeistolaista väkivaltaa ja terrori-iskun uhkaa tai huomaavat jonkun olevan radikalisoitumassa.

– Puhelin on työkalu taistelussa ekstremismiä ja terrorismia vastaan. Älä käytä sitä vääriin tarkoituksiin – sivustolla todetaan ja muistutetaan, että kaikki vihjeet ovat tärkeitä ihmiselämien pelastamiseksi.

Ovatko ekstremistit oikeistoa vai vasemmistoa?

Ilmiantonumero lienee seurausta Hallessa Saksassa tapahtuneesta terroriteosta, jossa 27-vuotias uusnatsi tappoi kaksi ihmistä ja videoi operaationsa suorana verkkoon. BfV ilmoitti syyskuussa palkkaavansa 300 henkilöä oikeistoextremismin vastaiseen taisteluun.

Viraston mukaan oikeistoekstremismi toimii ihmisten perustuslaillista tasa-arvoa vastaan ja pyrkii kiistämään universaalit ihmisoikeudet. Virasto luokittelee myös niin kutsutut autonomit uusnatseiksi. Autonomit, kuten Schwarze Block, ovat viime vuosina ottaneet useasti yhteen poliisin ja poliittisten vastustajien kanssa. Schwartze Block kuitenkin yleisesti nähdään kovan linjan äärivasemmistolaisena liikkeenä.

Heinäkuussa 2017 Schwartze Block otti G20-kokouksen aikana Hampurissa yhteen viranomaisten kanssa ja aiheutti mittavat omaisuus- ja henkilövahingot. Mellakkoissa oli mukana myös Antti Rinteen hallitusneuvotteluihin osallistunut äärivasemmistolainen Dan Koivulaakso.

Tilastoharha

BfV on tilastoinut kasvua esimerkiksi juutalaisia vastaan kohdistuneissa hyökkäyksissä. Tutkija Axel Salheiser Institut für Demokratie und Zivilgesellschaft -laitoksesta kuitenkin varoitti kesällä 2019, että jos iskun tekijää ei voida selkeästi todeta, tapaus luokitellaan automaattisesti äärioikeistolaiseksi väkivallaksi. Lisäksi juutalaisvastaisten iskujen tekijät ovat hänen mukaansa viime vuosina lisääntyvässä määrin olleet arabeja.

Edelleen tilastoharhaa luo se, että Salheiserin mukaan Saksan koko rangaistusjärjestelmä on biasoitu voimakkaasti toimimaan oikeistoradikaalia toimintaa vastaan, mistä aiheutuu äärivasemmistolaisen liikehdinnän jääminen varjoon.

Tilaa
Ilmoita
guest
10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation defense presentation https://dissertations-writing.org/

trackback

dissertation help custom warning reviews https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

all but dissertation completion programs https://help-with-dissertations.com/

trackback

free vegas world slots https://411slotmachine.com/

trackback

triple diamond slots https://beat-slot-machines.com/

trackback

egg poacher – 3 slots https://slot-machine-sale.com/

trackback

free slots download for pc https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

slots machines free online https://2-free-slots.com/

trackback

2relinquish

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa