Eurooppa Politiikka

Saksa aloittaa rikollisten pakolaisten pisteytyksen

Kuva Pixabay.
Saksan liittotasavallassa aiotaan aloittaa pakolaisten suorittamien rikosten pisteytys. 60 pisteestä seuraisi palautus lähtömaahan.

Saksan liittotasavallassa autoilijalle annetaan liikennerikkomuksista sakon lisäksi ”pisteitä” Flensburgissa pidettävään rikkomusten seurantajärjestelmään. Kansalainen, joka kerää Flensburgin järjestelmään kahdeksan pistettä, menettää ajokorttinsa määrätyksi ajaksi. Nyt vastaavaa pisteytystä halutaan soveltaa turvapaikanhakijoihin. Suunnitelmassa lakirikkomukset on pisteytetty, kuten liikennerikkomukset, ja 60 pisteen ylittäminen johtaisi automaattiseen palautukseen lähtömaahan.

Saksan liittotasavallan keskusrikospoliisi (BKA) on asettanut ulkomaalaisia rikollisia koskevan karkotusrajan 60 pisteeseen rikosseurantajärjestelmässä. Pistejärjestelmää on muokattu liittovaltioiden sisäministerien kesken Horst Seehoferin johdolla. Seehofer kertoo, ”ettei työ ole ollut helppoa”. BKA:n laatiman ehdotuksen mukaan rikokset on pisteytetty lievemmistä raskaimpiin, ja rajan saavuttaneille ehdotetaan karkotusta.

Murhasta 70 pistettä

BKA:n asettama karkotusraja on 60 pistettä. Liittovaltion sisäministeri Seehofer on kehunut järjestelmää, joka ”kerää tietoa rikosten uusimisesta ja lisää näin lisää kansalaisten turvallisuutta ammattirikollisuudelta”. Tagesspiegel–lehden mukaan näpistyksestä saa yhden pisteen ja vuoden vankeusrangaistukseen johtavista rikoksista, kuten pahoinpitelystä tai huumerikoksesta 10 pistettä. Murha on uuden pisteluettelon mukaan 70 pisteen arvoinen.

Pisteytyssuunnitelma alistetaan poliittisen päätöksen jälkeen poliisin käsiteltäväksi, jotta järjestelmä saadaan toimivaksi.

Lähteet: Tagesspiegel, Flensburgin rekisteri, Stern

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa