Eurooppa Politiikka

Saksa asetti tiedustelupalvelun tarkkailemaan kansallismielistä AfD-puoluetta

Verfassungsschutz Berlin. Kuva Wo st 01 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE

Saksan kotimaan tiedustelupalvelu tarkkailee Vaihtoehto Saksalle -puoluetta. Puolue on parlamentin suurin oppositiopuolue. Toimenpide tapahtuu juuri ennen vaaleja.

Saksan liittovaltion perustuslain suojeluvirasto (BfV) on päättänyt asettaa kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (Alternative für Deutschland, AfD) tarkkailun alaiseksi. Toimenpide antaa valtiolle enemmän valtuuksia valvoa puoluetta, mukaan lukien sen viestintää.

BfV:tä valvova liittovaltion sisäministeriö ei vahvista eikä kiistä tietoa. BfV ei kommentoi asiaa ilmeisesti keskeneräisen oikeuskäsittelyn vuoksi.

Toistaiseksi BfV:tä on kuitenkin kielletty tarkkailemasta AfD:tä. Kölnin hallinto-oikeus määräsi asiasta välipäätöksessä perjantaina. Näin ollen BfV:n on toistaiseksi ”pidättäydyttävä” luokittelemasta AfD:tä tai sen johtoa epäilyttäviksi.

AfD:n varapuheenjohtaja Tino Chrupalla syytti keskiviikkona BfV:tä tiedon vuotamisesta tiedotusvälineille. Hänen mukaansa kyseessä on skandaalimainen yritys vaikuttaa julkiseen mielipiteeseen puolueesta.

Lähteet DW, Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa