Eurooppa Kulttuuri

Saksa: Aviopari voitti oikeuden hiljaisuuteen – muslimien rukouskutsu kaiuttimilla kiellettiin

DITIB:n keskusmoskeija Kölnissä. Kuva © CEphoto, Uwe Aranas. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cologne_Germany_DITIB-Central-Mosque-01.jpg
”Allahu akbar – Allah on suurin. Minä todistan, ettei ole toista jumalaa Allahin lisäksi”. Tämä huuto on perusosa turkkilaisen moskeijan Oer-Erkenschwick (NRW) perjantain rukouskutsua. Se häiritsi asukkaita, ja eräs aviopari vei asian oikeuteen. Aviopari voitti oikeuden hiljaisuuteen.

Kaupunki salli moskeijalle kaiuttimien käytön vuonna 2014. Vuonna 2015 Hans-Joachim Lehmann sai tarpeekseen ja haastoi moskeijan oikeuteen häiritsevän rukouskutsun vuoksi. Viime torstaina Gelsenkirchenin hallinto-oikeus antoi päätöksensä kautta Hans-Joachimille, tämä vaimolle ja koko kylälle rauhan. Oikeus kielsi kaiuttimien käytön rukouskutsujen levittäjänä.

Lehmann perusteli noin 900 metrin päästä kaiuttimien kautta kuuluvan rukouskutsun häiritsevää vaikutusta oikeudessa : ”Laulun äänimaailma on häiritsevä, mutta kuitenkin suurin ongelma on, että kutsu asettaa Allahin meidän oman jumalamme yläpuolelle. Tätä en voi kristillisessä ympäristössä kasvaneena hyväksyä”.

Kaupungin edustaja vastasi syytöksiin: ”Tässä vedotaan yhteiskunnalliskristillisiin ja poliittisiin motiiveihin. Meidän vedettävä tästä oikeanlaiset johtopäätökset”.

Tuomari perusteli päätöstään: ”Oikeus lähtee siitä, että kaupungin antama lupa ei ollut kohtuullinen. Kaupungin olisi pitänyt ottaa huomioon lähiympäristön mielipide. Tätä kaupunki ei ollut tehnyt”.

Lähde: Bild Zeitung

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi