Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Chemnitzin naiset ovat vihaisia

Chemnitz. Kuva Kora27 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Saksalaisen feministijulkaisu Emman toimittaja lähti Chemnitziin selvittämään mitä kaupungin naiset ajattelevat viime aikojen tapahtumista. Lehden reportaasin mukaan Chemnitzissä ei ole natseja vaan vihaisia kansalaisia, jotka tuntevat itsensä yksin jätetyksi.

– Te siirrätte meidät kaikki oikeaan nurkkaan ja unohdatte pakolaisten mukana tulleet ongelmat, Anna sanoo.

– Ongelma on 20–30 -vuotiaat nuoret miehet! Erityisesti mustat afrikkalaiset, syyrialaiset ja irakilaiset. Nämä miehet ovat muuttaneet kaupunkimme, sanoo Anna.

Annan mukaan naisten elämä on muuttunut vaaralliseksi, mutta ei pelkästään heidän elämänsä.

– Me emme halua alistua tälle. Minä pelkään tyttäreni ja koululuokkani lasten puolesta. Erityisesti tyttöjen puolesta. Näillä miehillä ei ole mitään tekemistä. Heillä ei ole arvostavaa naiskuvaa. He ovat seksuaalisesti turhautuneita, eikä heillä ole keinoa purkaa sitä, kertoo Anna.

Tällä on ollut vakavat seuraukset Chemnitzissä.

– Viime vuonna minun luokkani tyttöjä oli häiritty seksuaalisesti. Yksi joutui melkein raiskatuksi. Tekijät olivat näitä nuoria miehiä. Totta on, että myös saksalaiset tekevät moista, mutta muuttaako se tilanteen paremmaksi? Antaako se teot anteeksi? Tässä mittakaavassa näitä tekoja ei Chemnitzissä ollut ennen pakolaisten saapumista vuonna 2015. meillä oli myös vähemmän huumekauppaa ja varkauksia, eikä ketään häiritty. Koululaisia on häiritty jo usein. Puukolla uhaten heiltä on viety puhelimia, rahaa tai vaatteita, kertoo Anna.

Ongelmat ovat Annan mukaan olleet jo pitkään tiedossa, mutta kukaan ei tee mitään.

– Me ollaan kaikki pelkureita, koska kaikki pelkäävät leimautumista itä-natseiksi. Natsejakin on, mutta ei enemmistönä. Oikeisto käyttää tilanteen hyväkseen ja väittävät, että he ovat ainoat, jotka voivat rauhoittaa tilanteen. Useat tavallisetkin ihmiset valitettavasti uskovat heitä, koska me olemme turhautuneita, kertoo Anna.

Annan mukaan mielenosoituksessa muutama ihminen oli tehnyt Hitler-tervehdyksen ja kuvat leviävät maailmalle ja itse ongelma jää ulos keskustelusta.

Kaksi vanhempaa rouvaa kertoo tunteistaan

Ensimmäinen rouva kertoo, että ei ole koskaan aikaisemmin tuntenut oloaan näin turvattomaksi.

–  He eivät ymmärrä eivätkä puhu kieltämme eikä heillä ole mitään tekemistä. He istuvat jossain missä on ilmainen wlan-verkko ja jos he haluavat parantaa talouttaan he ryhtyvät rikollisiksi. Koska heillä ei ole tyttöystävää he häiritsevät naisia ja tyttöjä, kertoo rouva ja jatkaa: – Tämä ei toimi näin! Tätä ei voi hyväksyä! Ne jotka eivät kykene noudattamaan maan lakeja ovat menettäneet mahdollisuutensa tässä maassa. Tämä on minun mielipiteeni, eikä se ole oikeistolaista.

Toinen rouva puuttuu puheeseen ja sanoo poliitikoiden pelkäävän kasvojensa menettämistä.

– He pelkäävät etteivät tule uudestaan valituksi. Herra Kretschmer on aina mielellään kehunut miten maailman avoin ja suvaitsevainen Saksi on. Tämä pitää paikkansa, mutta silti meillä on ongelma pakolaisten kanssa. Ei sen takia, että he ovat ulkomaalaisia vaan siksi, että he tekevät paljon pahaa, rouva puuskahtaa.

Kolmas paikalle saapunut 54-vuotias nainen ottaa puheenvuoron. Hänen mukaansa vasemmisto on syyllinen ”oikeistopaineeseen Saksassa”.

– Nämä vasemmistointellektuellit, jotka sijoittavat kaikki ihmiset oikeistoon, jotka puhuvat ongelmista pakolaisten kanssa. Tämän takia kaikki katsovat pois ongelmista ja pinnan alla alkaa kiehumaan, hän toteaa.

Muukalaishyökkäykset tuomitaan yhdessä tuumin

Kaikki naiset pitävät kammottavana sitä tosiasiaa, että kaupungissa saavat kaikki muut paitsi valkoihoiset pelätä heihin kohdistuvaa hyökkäystä.

– Se ei ole oikein, eikä kaupunkimme saa olla tällainen, he sanovat.

Nesrinin suurimmat pelot koskevat ulkomaalaisia nuoria miehiä

Turkkilaisen 44-vuotiaan Nesrinin ei tarvitse pelätä joutuvansa natsinurkkaan hän ja voi esiintyä omalla nimellään. Hän on onnellisesti naimisissa saksalaisen kanssa ja heillä on kaksi tytärtä. Henkilökohtaisesti häntä on haukuttu ”juutalaisen huoraksi”, kun hän on kävellyt miehensä kanssa kaupungilla. Hänen tyttäristään toinen oli joutunut kesällä maauimalassa voimakkaan seksuaalisen häirinnän kohteeksi kahden syyrialaisen toimesta. Tyttö pelastui turvahenkilöstön valppauden vuoksi. Myös Nesrin on vihainen.

– Te saksalaiset olette todellisia munattomia. Teillä on suuri pelko tulla leimatuksi natsiksi ja annatte minkä tahansa tapahtua. Poliisinne on liian heikko, sanoo Nesrin.

– Saattaa kuulostaa omituiselta, mutta tällä hetkellä suurimmat pelkoni koskevat näitä nuoria ulkomaalaisia miehiä ja juuri tyttärieni takia, kertoo Nesrin.

Anna puuttuu taas keskusteluun eikä usko, että Chemnitz tulee vapautumaan tilanteesta.

– Hitler-tervehdys on pahempi teko kuin tytön raiskaaminen. Meillä on todella paljon keskusteltavaa.

Hänen mukaansa Saksassa on ongelma nuorten pakolaismiesten kanssa – asia, josta on viimeinkin puhuttava.

Lähde: Emma

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa