Eurooppa Politiikka

Saksa: Chemnitzin pormestari pelkää Merkelin vierailun vaikutusta

Chemnitz. Kuva Kora27 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Saksan liittokansleri Angela Merkel  vierailee Chemnitzissä elokuisen puukotuksen jälkimainingeissa. Kaikkia vierailu ei miellytä.

Kolme kuukautta Saksan Chemnitzin suurmielenosoitusten jälkeen Angela Merkel on tulossa kaupunkiin vierailulle. Tämä ei miellytä kaikkia, ja Chemnitzin ylipormestari Barbara Ludwig odottaa ”päivästä vaikeaa”. Ludwig on arvostellut Merkeliä tämän ottamasta etäisyydestä elokuussa tapahtuneisiin mielenosoituksiin ja uskoo, että Merkelin vierailu tulee liian myöhään ja nostaa samat tunteet uudestaan pintaan.

Ludwig kutsui Merkelin kylään jo syyskuussa, mutta ”valitettavasti muut asiat olivat tärkeämpiä”. Ludwig syyttää Merkeliä kaupunkilaisten vuoden 2015 jälkeen tapahtuneesta yleisen turvallisuuden romahtamisesta sekä luottamuksen hallitukseen katoamisesta.

– Turvallisuusteeman ympärillä käytävässä keskustelussa on edelleenkin huomattavissa kesällä alkanut luottamuspula. Merkelin vierailu on myöhässä, ja vierailupäivästä tulee varmasti vaikea päivä, kertoo pormestari.

Chemnitzissä kaupunkijuhlissa elokuussa noin kymmenen ihmisen riita kärjistyi puukotukseksi, jolloin yksi henkilö kuoli maahanmuuttajan uhrina.

Tapaus nostatti raivoa ja mielenosoituksia kaupungissa, ja valtamedia syytti kaupungin asukkaita maahanmuuttajien ajojahdista. Chemnitzin syyttäjän mukaan mielenosoituksissa ei ollut ”lynkkausjoukkoja” järjestämässä muukalaisten ”ajojahtia”, mutta Saksan liittotasavallan kansleri Angela Merkel ehätti kertomaan medioille vastakkaista tarinaa.

Lähde: Merkur

  • 77
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset