Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Cottbusin kaupunki ei ota enää lisää pakolaisia – tilanne kuumentunut saksalaisten ja syyrialaisten yhteenottojen vuoksi

Cottbus vuonna 2012. Kuva Pixabay.
Cottbusin kaupunki ei tule toistaiseksi ottamaan enää lisää pakolaisia syyrialaisten ja saksalaisten välisten yhteenottojen takia.

Brandenburgin osavaltion sisäministeriö on pysäyttänyt pakolaisten tulon Cottbusiin. Sisäministeri Karl-Heinz Schröter (sosiaalidemokraatit, SPD) ilmoitti, että osavaltion Eisenhüttenstadtissa sijaitsevasta keskusvastaanottolaitoksesta ei tulla enää lähettämään pakolaisia Etelä-Brandenburgissa sijaitsevaan Cottbusiin.

Nuorten välisen riidan jälkeen 15- ja 16-vuotiaat syyrialaiset haavoittivat keskiviikkona 16-vuotiasta saksalaista puukolla kasvoihin. Molemmat syyrialaiset otettiin kiinni ja toimitettiin torstaina tutkintavankeuteen.

Kuohuntaa aiheutti myös pari päivää sitten tapahtunut kolmen nuoren syyrialaisen pakolaisen hyökkäys avioparin kimppuun. 14-,15- ja 17-vuotiaat syyrialaispojat vaativat kauppakeskuksen sisäänkäynnin luona oikeutta mennä ensin ovesta ja 43-vuotiaan rouvan olisi pitänyt ”osoittaa heille kunnioitusta”. Sitten he hyökkäsivät avioparin kimppuun ja yksi heistä veti tilanteessa puukon esiin.

Kaupungin asukkaat ovat kuohuksissa ja monet kuvaavat tilannetta kuumentuneeksi.

Cottbus on jo kaksi kertaa pyytänyt tulijavirran katkaisemista

Brandenburgin osavaltio reagoi näihin tapauksiin lähettämällä kaupunkiin lisää poliisipartioita. Monet ovat sitä mieltä, myös CDU:n osavaltioparlamentin edustaja Michael Schierack, että tämä toimi ei juurikaan paranna tilannetta.

Cottbusin kaupunki on viime vuoden aikana kaksi kertaa pyytänyt Brandenburgin osavaltiota katkaisemaan pakolaisten tulon. Viime vuoden syksyllä Ala-Saksin suunnilleen samankokoinen Salzgitterin kaupunki sai hyväksytyksi tällaisen päätöksen ja sen vanavedessä tulivat Delmenhorst ja Wilhelmshaven.

Brandenburgin osavaltion puna-puna -hallitus on tähän asti kuitenkin torjunut Cottbusin kohdalla tällaisen tulokiellon. Se on sitä mieltä, että kaupunki ei ole vielä päätynyt kuormituskykynsä rajoille. Cottbusilla on velkaa 240 miljoonaa euroa ja kaupunki on argumentoinut, että pakolaisten ylläpito maksaa paljon rahaa – rahaa, jota kaupungilla ei ole.

Brandenburgin sisäministeri tapasi perjantaina aamulla Cottbusin ylipormestari Holger Kelchin ja he keskustelivat tilanteesta kaupungilla tehdyn kiertoajelun aikana. Keskustelujen lopputuloksena oli tulijavirran katkaiseminen toistaiseksi.

Die Welt

  • 387
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset