Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Cottbusissa uusia yhteenottoja pakolaisten ja saksalaisten välillä

Cottbus vuonna 2012. Kuva Pixabay.
Cottbusin välikohtaukset eivät näytä loppuvan. Kaupungissa on taas sattunut useita saksalaisten nuorten ja pakolaisten välisiä yhteenottoja. Poliisi on kirjannut kunnianloukkauksia ja useita pahoinpitelyjä.

Lauantaina eräs 32-vuotias afgaani ja paikallinen mies joutuivat sanaharkkaan yökerhon edessä. Sanaharkka päättyi tappeluun. Tappelun lopuksi afgaani vietiin ambulanssilla sairaalaan, kertoo poliisi.

Kaupungintalon edessä lauantaina iltapäivällä joutuivat riitaan 17-vuotias syyrialainen ja 26-vuotias saksalainen. Molemmat ovat tehneet rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Myöhemmin samat nahistelijat kehittivät tappelun, jossa oli osallisena kaksi syyrialaista ja saksalaismies. Poliisi puuttui tilanteeseen ja pidätti kaksi syyrialaista. Saksalainen joutui käymään sairaalassa, mutta pääsi ensihoidon jälkeen kotiin.

Sunnuntai-iltana 29-vuotias saksalainen ja 18-vuotias syyrialainen joutuivat sanaharkkaan, joka päättyi syyrialaisen iskiessä saksalaista kasvoihin.

Cottbus on joutunut viime vuosina usein otsikoihin kanta-asukkaiden ja pakolaisten välisten yhteenottojen takia. Eräs tapahtuma johti mielenosoituksiin pakolaisia vastaan. Ongelma sai alkunsa syyrialaisen hyökättyä paikallisen väestön kimppuun. Paikalla olleet vartijat katsoivat muualle näiden tapahtumien aikana.

Potsdamissa oleva osavaltiohallinto on määrännyt kaupunkiin lisää poliiseja ja lopulta osavaltion sisäministeriö on kieltäytynyt ottamasta vastaan lisää pakolaisia Cottbusin kaupunkiin.

Lähde: Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit