Eurooppa Rikos

Saksa: Hampurissa vasemmistoradikaalien väkivalta lisääntynyt merkittävästi

Hampurin äärivasemmistolaiset mellakat heinäkuussa 2017. Kuva ww.montecruzfoto.org / CC BY-SA 2.0.
Hampurissa vasemmistoradikaalien väkivalta on lisääntynyt merkittävästi vuodesta 2016. Oikeistoradikaalien väkivalta on samaan aikaan vähentynyt.

AfD-poliitikon Hampurin senaatille esittämään kysymykseen on saatu vastatus, joka näyttää selvästi, että vasemmistoradikaalien tekemät väkivaltarikokset ovat lisääntyneet merkittävästi kaupungissa, kertoo Die Welt. Ilmiötä voi osaltaan selittää kaupungissa järjestetty G20-huippukokous, jonka aikana vasemmistoradikaalit riehuivat näyttävästi.

Vuoden 2016 vasemmistoradikaalien väkivaltatekojen määräksi ilmoitettiin 82. Vuoden 2017 saldo kasvoi yli puolella ollen 192. Teoissa on laskettu toisen henkeä tai ruumiillista koskemattomuutta uhanneet teot.

Vuonna 2016 oikeistoradikaalien tekemiksi luokiteltuja tekoja kirjattiin 27 tapausta. Vuonna 2017 nämä teot laskivat puoleen käsittäen 13 tapausta.

Poliitikkojen yksityiseen omaisuuteen kohdistuneiden vahingontekojen määrä lisääntyi räjähdysmäisesti vuonna 2017. Vasemmistoradikaalien teoiksi luokiteltiin 1 278 tapausta (vuonna 2016 65) ja lisäksi tulee vielä valtiota ja viranomaisia kohtaan tehdyt vahingonteot, yhteensä 916 tapausta (vuonna 2016 101).

Virallista selitystä ei ole

Hampurin senaatti ei vastauksessaan esittänyt mitään virallista selitystä kasvulle. Ainut erikoisuus joka erottaa nämä kaksi vuotta toisistaan on Hampurissa järejstetty G20-kokous, jossa vasemmistoradikaalien toimesta rikottiin omaisuutta, poltettiin autoja ja vahingoitettiin satoja virkamiehiä ja poliiseja.

Vuoden 2017 oikeistoradikalistien vahingontekoja poliisi kirjasi 10, kun vuotta aikaisemmin tekoja kirjattiin 18. Valtiota ja virkamiehiä kohtaan tehtyjen tekojen määrä laski vuoden 2017 aikana viiteen tekoon vuoden 2016 kymmenestä teosta.

Lisäkysymys ”Merkel muss weg”-mielenosoituksen väkivallasta

AfD-politiikon lisäkysymys koski kansallismielisen oikeiston ”Merkelin on lähdettävä”-mielenosoitusta, jonka aikana mielenosoittajien kimppuun tehtiin enemmän hyökkäyksiä kuin julkisuudessa on kerrottu. Väkivaltaa käytettiin muuallakin kuin pelkästään 37-vuotiaan osallistujaan, joka hakattiin tajuttomaksi Stephansplatzin metroasemalla.

Hampurin senaatti kertoi vastauksessaan, että heidän tietojensa mukaan kaksi muutakin mielenosoitukseen osallistunutta pahoinpideltiin vakavasti vastamielenosoitukseen osallistuneiden vasemmistoradikaalien toimesta.

Eräs vastamielenosoitukseen osallistunut vasemmistoradikaali käytti väkivaltaa poliisin vastustamiseen ja syyllistyi tapahtumassa pahoinpitelyyn. Lisäksi tuntematon tekijä hyökkäsi vastamielenosoitukseen osallistuneen henkilön kimppuun.

Lähde: Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit