Eurooppa Rikos

Saksa: Itsepuolustuskurssi nuorille puukkohyökkäysten torjumiseksi

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.
Saksalainen kansalaisopisto tarjoaa lapsille ja nuorille itsepuolustuskursseja veitsihyökkäysten torjumiseksi.

Baijerin kansalaisopisto VHS Südost tarjoaa ensi vuoden keväällä lapsille ja nuorille 11-vuotiaista alkaen itsepuolustuskursseja veitsihyökkäyksiä vastaan. Kurssinvetäjän turvallisuusasiantuntijan Gerhard Gollerin mukaan tarve näille kursseille on olemassa. Paikallinen poliisi ihmettelee toimintaa ja sen perusteita.

– Kuulakärkikynä, vesipullo ja eväslaatikko – kaikki mahdolliset esineet auttavat suurimmassa hädässä puolustautumaan puukkohyökkäyksiä vastaan, kertoo Goller. Hän on myös vakuuttunut siitä, että oikealla tekniikalla varustettu lapsi tai nuori onnistuu estämään puukkohyökkäyksen myös ilman aseita tai apuvälineitä. Tästä syystä hän on suunnitellut Neubiberger Zentrumissa tulevana keväänä kansalaisopistossa alkavan itsepuolustuskurssin.

Neljänä maanantaina pidettävällä „Selbstverteidigung gegen Messerangriffe – für Jugendliche ab elf Jahren“ (Itsepuolustus puukkohyökkäyksiä vastaan – nuorille alkaen 11 vuotta) kurssille on Gollerin mukaan ”kysyntää”.

– Tämä on ajankohtainen teema, josta puhutaan päivittäin mediassa, kertoo Goller.

Poliisi ihmeissään

Poliisin reaktiot kattavat koko skaalan hiljaisuudesta kummastukseen ja ääneen ihmettelyyn, vaikka itsepuolustuskurssi on periaatteessa nähtävä hyvänä asiana. Kuitenkaan poliisin mukaan kyseiseen ikäryhmään kohdistuvat veitsihyökkäykset eivät nouse erityisesti esiin tilastoista.

Goller puolustaa kurssiaan ja pitää harjoituksia hyödyllisinä.

– Jokaisen kansalaisen tulisi osata puolustautua ja vähintään kyetä rajoittamaan vahinkoja. Tässä auttaa harjoituksen kautta saatu tekniikka ja itseluottamus. Opetin tämän tekniikan 160-senttiselle vaimolleni ja hän osaa laittaa minut pakettiin, kertoo Goller.

– Perusohje on kuitenkin ”juokse karkuun”, koska tällaiset kurssit eivät tee sinusta vielä Bruce Leetä, ja virhe veitsihyökkäyksessä maksaa helposti hengen. Vasta pakon edessä tulee puolustautua ja kaikkien vaistojen vastaisesti käytävä hyökkääjään kiinni. On ”päästävä iholle”, mutta lyötävä käsille, jos haluaa mahdollisuuden hyökkääjän torjumisessa, vihjaa Goller.

Lähde: Merkur, VHS Südost

  • 349
    Shares