Eurooppa Politiikka

Saksa: Joukkotappelu Hannoverissa mielenosoituksessa

Kuvituskuva. Saksan liittovaltion poliisi.

Hannoverin lentoasemalla kurdien mielenilmaus eskaloitui maanantaina 22.1 joukkotappeluksi. Myös muualla Saksassa on tapahtunut yhteenottoja ja välikohtauksia. Syyksi arvellaan Pohjois-Syyrian tapahtumia.

Hannoverin Langenhagenin lentoaseman B-terminaalissa noin 180 henkilöä osallistui joukkotappeluun. Tilanne eskaloitui kurdien järjestämässä Turkin toimia Pohjois-Syyriassa vastustavassa mielenilmauksessa.

Poliisin tiedotteen mukaan riehujista noin kahdenkymmenen rauhoittamiseksi oli käytettävä pippurisuihketta. Paikalla oli paikallisen poliisin kanssa myös liittotasavallan poliisi. Asiasta kertoi Hannoversche Allgemeine Zeitung. Lehden mukaan tappelussa on ainakin 180 osallista.

Kurdien B-terminaalissa Turkin aloittamaa Syyrian sotilasoperaatiota vastaan järjestämä mielenilmaus hermostutti turkkilaiset lentomatkustajat, ja tapahtumat alkoivat elää omaa elämäänsä. Poliisi erotti taistelevat osapuolet, eikä kukaan vahingoittunut vakavasti. Vastaava mielenosoitus järjestettiin myös Hannoverin keskustassa maanantaina ilman välikohtauksia.

Koko Saksaa koetellaan

Myös muissa Saksan kaupungeissa on tapahtunut vastaavia yhteenottoja ja välikohtauksia. Jo sunnuntai-iltana tuntematon tekijä oli sotkenut Kasselissa sijaitsevaa turkkilaista moskeijaa väreillä. Pohjois-Hessenin poliisi epäilee tapahtumalla olevan yhteys Pohjois-Syyrian tapahtumiin.

Nordrhein-Westfalenin Mindenissä tuntematon tekijä rikkoi turkkilais-islamistisen moskeijayhdistyksen Ditib:in tiloista useita ikkunoita ja sotki seiniä väreillä. Myös tässä tapahtumassa poliisi epäilee motiivin olevan poliittinen.

Ditib on Saksan suurin islamistinen kattojärjestö. Järjestö on Saksassa paineen alla sen suorien Turkin hallitukseen johtavien yhteyksien takia. Järjestö nähdään Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğan pidennettynä kätenä.

Turkki aloitti lauantaina suuroperaation ilmaiskuin tuettuna Pohjois-Syyriassa olevia kurdijoukkoja vastaan. Operaatio ”Oliivinoksan” kohteena ovat USA:n tukemat kurdien YPG-joukot. Taistelussa on käytössä Saksan Turkille myymiä panssarivaunuja.

Lähde: Focus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit