Eurooppa Maahanmuutto

Saksa karkotti 15 vuotta maassa oleilleen islamistin

Kuvituskuva. Kuva Lasse Fuss / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Nordrhein-Westfalen on karkottanut Saksassa vuodesta 2004 asti oleskelleen ja suvaitun vaarallisen islamistin.

Karkotusta ei voitu tehdä aiemmin, koska ”henkilöllisyyttä ei kyetty selvittämään”, pakolaisministeriö perusteli.

– Karkotus voitiin suorittaa vasta sen jälkeen kun Venäjän federaation viranomaiset saivat selvitettyä henkilön oikean henkilöllisyyden ja toimittivat sitä vastaavan varapassin.

Ilmeisesti Tšetšeniasta lähtöisin oleva islamisti oli saapunut Saksaan vuonna 2004. Hän kertoi nimekseen mm. Rashid K. ja hän oli poliisin tuttu useiden rikosten kuten pahoinpitelyjen takia.

Tapaus Rashid K. herätti kohua viime vuonna koko Saksassa, kun poliisit löysivät hänen asunnostaan Düsseldorfista äänenvaimentimella varustetun pistoolin ja panoksia. Rashid K. oli herättänyt huomiota jo aiemmin poseeraamalla kuvassa rynnäkkökiväärin kanssa. Mies oli verkostoitunut radikaali-islamististen salafistipiirien kanssa.

Nordrhein-Westfalenin pakolaisministeri Joachim Stamp (FDP) kuvaili Rashid K:n ja viiden muun vaarallisen ulkomaalaisen karkotusta suureksi turvallisuuspoliittiseksi menestykseksi, sillä ”jokaisessa heistä oli samaa potentiaalia kuin Anis Amrissa”, joka teki vuonna 2016 islamistisen terrori-iskun Berliinin Breitscheidplatzille tappaen samalla 12 ihmistä.

Lähde Junge Freiheit.

  • 484
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset