Eurooppa Maahanmuutto

Saksa karkotti vaarallisen henkilön Afganistaniin – ensimmäistä kertaa

Kuvituskuva.
Kahdeksas karkotuslento laskeutui aamulla Kabuliin. Koneessa oli mukana rikollisia, vaarallisia henkilöitä, raiskaajia, ja varkaita. Yhteensä koneessa oli 27 miestä.

Uusi ryhmä Saksasta karkotettuja afganistanilaisia pakolaisia saapui torstaina Kabulin lentokentälle. Koneessa oli 27 matkustajaa ja kaikki palautetut henkilöt olivat miehiä, kerrottiin Saksan sisäministeriöstä.

Ministeriön mukaan karkotetut olivat rikollisia (17 henkilöä), vaarallisia henkilöitä (kaksi), sekä henkilöitä, jotka kieltäytyivät itsepintaisesti tekemästä yhteistyötä henkilöllisyyden selvittämiseksi (kahdeksan). Rikosten osalta nimikkeitä olivat mm. tappo, raiskaus, pahoinpitely, seksuaalinen ahdistelu, varkaus ja dokumenttien väärentäminen, kertoi ministeriön tiedottaja.

Palautukseen osallistui 73 viranomaista liittovaltion poliisista, lääkäri, terveydenhoitaja, tulkki ja yksi Frontexin työntekijä. Tämä oli suurin ryhmä sitten tammikuussa Afganistaniin palautetun 26 kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden ryhmän jälkeen.

Nyt karkotettiin ensimmäistä kertaa ns. vaarallisia henkilöitä (Gefährder) – henkilöitä, joiden viranomaiset uskovat pyrkivän tekemään terroritekoja. Afganistanin puolella ei ryhdytty mihinkään erityisiin toimenpiteisiin.

Poliisille ei luovutettu täällä ketään. Me valmistelimme matkustajien paperit kuten tavallisesti. He menevät kaikki koteihinsa, sanoi pakolaisministeriön tarkkailijaryhmän johtaja Faisurrahman Chadam.

Toukokuussa Saksan lähetystöön Kabulissa kohdistuneen massiivisen pommi-iskun jälkeen liitto- ja osavaltiot rajoittivat rikollisten, vaarallisten henkilöiden ja ns. henkilöllisyyden pimittäjien karkotuksia.

Frankfurtin lentokentällä karkotuksia vastusti noin 500 aktivistia. He kantoivat plakaatteja, joissa luki ”Kukaan ihminen ei ole laiton” ja he huusivat kuorossa ”Euroopan ympärille ei muureja, oleskeluoikeus kaikille ja pysyvästi”.

Tämä oli kahdeksas yhteiskarkotuslento sitten joulukuun 2016. Ensimmäisellä seitsemällä lennolla liittohallitus on virallisten tietojen mukaan lennättänyt 128 etupäässä nuorta miestä takaisin Afganistaniin.

Die Welt

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa