Eurooppa Politiikka

Saksa keskittyy rajavalvontaan EU-puheenjohtajakaudellaan

Kuva Will Bakker / Flickr.

Saksan sisäministeri Seehofer kertoi tiistaina Euroopan poliisien kongressissa Berliinissä, että maiden välisestä tiedon välitys sekä turvapaikkapolitiikka nousevat asialistan kärkipaikoille Saksan aloittaessa heinäkuussa puoli vuotta kestävän EU-puheenjohtajuuskautensa.

DW kertoo, että Saksan sisäministeri Horst Seehoferin mielestä ilmastopolitiikka on oleellinen, mutta yhteinen eurooppalainen turvapaikkapolitiikka on yhtä tärkeä Euroopan tulevaisuudelle.

Seehofer kokee, että nykyinen Dublin-sopimukseen perustuva järjestelmä ei toimi. Dublin-sopimuksen mukaisesti turvapaikanhakija tulee turvapaikkahakemuksen käsittelyä varten lähettää maahan, missä tämä ensimmäistä kertaa astui Euroopan kamaralle. Seehofer muistutti, että useimmista maista ei aina edes vastata viranomaisyhteydenottoihin. Lisäksi EU-ulkorajavaltioiden ylikansoitettujen siirtolaisleirien olosuhteet ovat jo ennestään kehnot.

Sisäministeri Seehofer ylisti Saksan tiukennettua rajavalvontaa ja vaati EU:a nopeuttamaan Frontexin, EU:n rajavalvontaviranomaisen, virkailijamäärän kasvattamista. Saksan laajennettua rajavalvontaa marraskuussa 2019, sadat ihmiset ovat jääneet kiinni yrittäessään laittomasti Saksaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit