Kulttuuri

Saksa: Lastentarha luopui grillimakkaroista ja koulu perui juhlat kunnioittaakseen Ramadania

Kuva Shutterstock.

Islamilainen paastokuukausi Ramadan vaikuttaa Saksassa koulujen ja lastentarhojen suunnitelmiin.

Aschaffenburgin tapauksen jälkeen myös eräs toinen peruskoulu on lykännyt suunnittelemaansa koulujuhlaa islamilaisen Ramadan-paastokuukauden takia.

Koululaiset, näiden vanhemmat ja opettajat aikoivat pitää yhdessä juhlat viime lauantaina Kölnin Meschenichin peruskoulussa, kertoo Junge Freiheit. Juhlista vastaava kuitenkin huomasi, että tilaisuus osui yhteen Ramadanin kanssa, joten koulun johto päätti lykätä juhlien pitämistä.

Koulussa on paljon ulkomaalaistaustaisia oppilaita, joista monet tulevat islamilaisesta kulttuuripiiristä.

Katolinen lastentarha luopui grillimakkaroista

Ramadan vaikuttaa myös Rheinland-Pfalzin Idar-Obersteinissa. Katolinen St. Peter und Paul -lastentarha suunnitteli lauantaiksi perhejuhlaa – pelejä, huvituksia ja grillimakkaroita. Sitten myös siellä juhlista vastaavat huomasivat, että perhepäivä osui Ramadanin aikaan.

Lastentarha ilmoitti vanhemmille, että kunnioituksen ja muslimiperheiden huomioimisen johdosta grillistä ja makkaroista luovutaan. Päätös ei ollut mieluinen kaikille vanhemmille.

Vähän aikaa sitten eräs erityiskoulu Aschaffenburgissa herätti huomiota, koska se oli lykännyt suunniteltua koulujuhlaa Ramadanin takia.

  • 2.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset