Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Rikos

Saksa: Liittovaltion poliisi pidätti 7 epäiltynä ISIS-terroristien pakenemisen rahoittamisesta Syyrian vankileireiltä

Kuvituskuva. Kuva: Unsplash/ (CC0) / mhrezaa.

Liittovaltion poliisi pidätti kuusi miestä ja yhden naisen varhain keskiviikkoaamuna.

Saksan viranomaiset ovat pidättäneet seitsemän henkilöä epäiltynä osallisuudesta terrorismin rahoittamiseen, ilmoitti liittovaltion syyttäjänvirasto keskiviikkona.

Liittovaltion poliisi pani täytäntöön liittovaltion tuomioistuimen tutkintatuomarin antamat pidätysmääräykset ja pidätti kuusi eri kansallisuuksia edustavaa miestä ja yhden naisen useissa Saksan osavaltioissa, kuten Rheinland-Pfalzissa, Nordrhein-Westfalenissa ja Baden-Württembergissä.

Epäiltyjen nimet ovat Chahira A., Alperen K. ja Anna Y., kaikki Saksan kansalaisia, Siham O., Saksan ja Marokon kaksoiskansalainen, Cagla K., Turkin kansalainen, Kuktim B., Kosovon kansalainen, ja Harun Y., Saksan kansalainen.

Liittovaltion poliisin lausunnon mukaan poliisit tekivät meneillään olevaan tutkintaan liittyen 19 kotietsintää, joista yksi tehtiin Alankomaissa.

Epäiltyjä syytetään kuulumisesta kansainväliseen verkostoon, joka on tukenut Syyrian islamilaisen valtion terroritoimintaa rahalahjoituksin.

Poliisiraportin mukaan syytetyt olivat mukana terroriverkostossa rahoituksen välittäjinä, jotka auttoivat keräämään lahjoituksia ja välittämään varat ISIS:n kannattajille. Heidän katsotaan olleen ”keskeisessä asemassa rahoitusverkostossa”.

Syyriassa sijaitseville ISIS:n kannattajille siirrettiin yhteensä yli 65 000 euroa, josta suuri osa käytettiin tiettävästi Pohjois-Syyriassa sijaitsevilla al-Holin ja al-Roj’n leireillä vangittujen Islamilaisen valtion jäsenten tilanteen parantamiseen.

”Joissakin tapauksissa varoja käytettiin siihen, että vangit pystyivät pakenemaan tai heidät voitiin salakuljettaa pois leireiltä”, Saksan poliisi kertoo.

Syytetyt on tarkoitus esitellä keskiviikon ja torstain aikana liittovaltion tuomioistuimen tutkintatuomarille, joka määrittelee heidän asemansa tutkintavankeuden ja mahdollisten takuuehtojen osalta.

Tapaus on viimeisin syyttäjien eri puolilla Saksaa, muun muassa Berliinin, Düsseldorfin, Frankfurtin, Münchenin ja Stuttgartin kaupungeissa, suorittamien tutkimusten pitkässä sarjassa, jotka kaikki koskevat henkilöitä, joiden väitetään maksaneen rahaa Islamilaisen valtion kannattajaverkostoille.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Asiasta toiseen:
https://www.youtube.com/watch?v=LSGZ4Hkdyg4
Mielenkiintoinen haastattelu amerikkalaisen yhteiskunnan kaappaamisesta. Mitä raharikkaat ovat suunnitelleet.

John Quiman

Tässä on tuon haastatellun tekemä dokumentti:
https://www.youtube.com/watch?v=O6ayb02bwp0

Ilkka

Mutta me tiedämme että KAIKKI naiset olivat pyykkäreitä ja perunan kuorijoita, Lisäksi he olivat punaisen ristin avustustyössä ja hoivasivat lapsia. Kaikki kunnioittivat YK:n jakamattomia ihmisoikeuksia, ja olivat hyvin vapaakatseisia ja sallivia. He eivät osallistuneet mihinkään raakuuksiin, koska Eva Biaudet on niin sanonut. Hän tosin sanoi ensin ettemme tiedä mitä he ovat tehneet, mutta jatkoi lausetta sanomalla että tiedämme heidän olleen vain humanitaarisena apuna. He eivät siis ole jihadisteja, eikä ISIS ollut heille millään tavalla tärkeä.

On hienoa kun rannikkohurri ensin sanoo ettei tiedä mitään ja jatkaa sen jälkeen lausetta sanomalla että tietää kaiken. Epäily siitä että joku olisi osallistunut johonkin, ei ole syy kokea epäluuloja, ja koska RKP osaa vakuuttavasti todistaa islamin olevan hyvän ja rauhan puolella, emme mekään uskalla sanoa mitään poikkipuolista. Sehän toiseuttaisi ja lisäisi polarisaatiota. Pelkonahan on että jos puhumme totta, lähtee RKP ovet paukkuen hallitusneuvotteluista jotka on vaikeita, kun muut ei suostuisi koko ajan myötäilemään RKP:n toivomuksia.

John Quiman

Todellisuus on niin kylmä, että sitä pitää lämmittää hämärtämällä se ideologialla.

Kansalaisen verkkokauppa