Eurooppa Politiikka

Saksa: Liittovaltion rikospoliisi varoittaa vasemmiston tuhopoltoista ja sabotaaseista

Hampurin poliisi pelkää, että äärivasemmisto voi vallata huippukokouksen aikana Norddeutsche Rundfunkin lähetysaseman ja sulkea sataman. Iskun varalta on olemassa nyt oma koodisana.

Saksan liittovaltion rikospoliisi (Bundeskriminalamt, BKA) varoittaa äärivasemmistopiirien uusista kreatiivisista toimintamalleista G-20 -huippukokouksen yhteydessä Hampurissa 7-8. heinäkuuta. Kansainväliset aktivistit tulisivat ”hyödyntämään mielenosoituskokemuksia, jotka poikkeavat vasemmistopiirien nykyisistä toimintamalleista ja ovat niitä radikaalimpia”, todetaan rikospoliisin sisäisessä huippukokousta koskevassa ”uhka-arviossa”, joka on WELT AM SONNTAG:in hallussa.

Arviossa pelätään teknisen infrastruktuurin solmukohtiin kohdistuvien pahojen tuhopolttojen ja sabotaasitoimien lisäksi myös sataman laivaliikenteen ja Helmut Schmidt lentokentän lentoliikenteen häirintää. Rikospoliisi huolehtii 1248 poliisin voimin valtioiden ja hallitusten päämiesten turvallisuudesta.

Myös Hampurin poliisi ennakoi, että mm. sähkölinjoja pyritään lamauttamaan. Lisäksi äärivasemmisto saattaa tuhota lähetystorneja ja manipuloida valomerkkilaitteita. Tämä ilmenee huippukokousta varten perustetun ”erityisorganisaatio BAO Michelin” luottamuksellisesta dokumentista.

Mediaan tehoavia operaatioita

Lisäksi huippukokouksen vastustajat voivat yrittää ”tukkia Hampurin sataman tuloreitit ja logistiset solmukohdat”, sekä maalta, että mereltä käsin. Todennäköisiä ovat myös laivojen ja tyhjänä olevien rakennusten valtaukset. Myös Norddeutsche Rundfunk (NDR) on vaarassa. ”Tilaisuuksiin liittyvien välikohtauksien lisäksi G-20 -huippukokouksen yhteydessä on odotettavissa medianäkyvyyttä tavoittelevia toimia, kuten puoluetoimistojen, laivojen ja lauttojen, tai yleisradion lähetysasemien valtauksia”, todetaan analyysissä.

Kaupungin Cityn lentokiellosta huolimatta ”BAO Michelin” mukaan G-20 -vastustajat voivat häiritä huomattavasti lentoliikennettä miehittämättömillä ilma-aluksilla: ”Operaation aikana on odotettavissa miehittämättömien lentoalusten lentoja. Lentorajoitusten aikana on estettävä dronien lentoon lähettäminen.” Lentokielto alkaa dokumentin mukaan keskikaupungin yllä jo 6. heinäkuuta klo 06:00 lähtien ja se on voimassa 9. heinäkuuta klo 22:00 asti. Poikkeuksen muodostavat säännölliset lentokentän lentoyhteydet, sekä poliisin, Saksan armeijan, pelastuslaitoksen ja katastrofitorjunnan lennot.

Hampurin poliisi, liittovaltion rikospoliisi ja liittovaltion poliisi ovat sisäisten aineistojen perusteella määritelleet koodisanoja hätätilanteita koskevaan kommunikointia varten. Iskun yhteydessä käytetään koodisanaa ”Orkan”, attentaatin yhteydessä ”Blitz” ja pommiuhkauksen yhteydessä ”Sandsturm”. Räjähde- ja palovälineiden yhteydessä käytetään koodisanaa ”Eiskonfekt”.

Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa