Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Linja-auto ei enää pysähtynyt pakolaiskeskuksen eteen

Kuvituskuva. Kuva Horst007 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Saksan Rotenburgissa linja-auto ei pysähtynyt pakolaiskeskuksen edessä olevalle pysäkille, koska kuljettajat pelkäsivät pakolaisia. Auto ajaa pakolaiskeskuksen ohi kuusi kertaa päivässä, mutta kuljettajat tunsivat itsensä uhatuksi pakolaisten käyttäytymisen takia ja jättivät pysähtymättä keskuksen kohdalla.

Bussit pysähtyvät nyt Rotenburgin pakolaiskeskuksen pysäkille vain jos kyydissä on turvamies. Nämä ”liikkumisen turvaajat” puuttuvat tarvittaessa häiriökäyttäytymiseen.

Tilanteeseen johtivat useat eri tapaukset, joissa kuljettajaa oli uhkailtu, kertoo Pohjois-Hessenin liikenneyhtymä (NVV). Kuinka monta kuljettajaa on uhattu ja mitä tarkalleen on tapahtunut ei tiedottaja osaa tai halua kertoa. NVV on luovuttanut liikennöinnin DB Regio Bus Mitten hoidettavaksi.

Pakolaiset estivät bussien liikkeellelähtöjä

– Meillä on ollut tapauksia, joissa matkustajat eivät ole seuranneet kuljettajan antamia ohjeita, kertoo DB Regio Bus:n tiedottaja.

Ainakin yksi tapahtuma on ylittänyt uutiskynnyksen viime vuoden huhtikuussa. Tällä kertaa kaksi pakolaiskeskuksen asukasta olivat estäneet bussin liikkeellelähdön koska odottivat vielä kahden perheenjäsenen saapumista.

Tilanne on erittäin sekava.

– Kuljettajat ovat peloissaan, sanoo Armin Noll, NVV:n tiedottaja. Hänen mukaansa kuljettajia on uhattu jopa väkivallalla. Rotenburgin linja-autoasemalla haastateltu kuljettaja kertoo, että tilanne on sietämätön eivätkä pakolaiset käsitä, että linja noudattaa aikatauluja.

– Eräältä kuljettajalta on uhattu leikata kurkku auki, kertoo haastateltu kuljettaja. Tämä uhkaus sai kuljettajat vaatimaan turvamiestä bussiin, ennen kuin he suostuvat pysähtymään pakolaiskeskuksen pysäkille.

Lähde: Hersfelder Zeitung

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi