Eurooppa Talous

Saksa luopuu sähköautoista

Audi e-Tron GT, 2021. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Calreyn88.

Saksa on romuttamassa sähköautomarkkinoita koskevat tavoitteensa sen jälkeen, kun kuluttajat pakenivat ja ala alkoi kärsiä vakavasta kriisistä. Audi ja VW ovat niiden joukossa, jotka ovat ilmoittaneet vähentävänsä sähköautoihin liittyviä tavoitteita.

”Saksassa sähköautojen kysyntä ei näytä hyvältä tänä vuonna”, autoalan konsulttiyritys Beryllin johtaja Jan Burgard sanoi Bloombergille.

BMW:n toimitusjohtaja Oliver Zipse näyttää jälkikäteen katsottuna olevan oikeassa, sillä hän on yksi niistä harvoista, jotka ovat suhtautuneet sähköautoihin varovaisesti. Siitä häntä on kritisoitu laajalti.

Zipse on varoittanut sähköautojen kysynnän vähenemisestä Saksassa ja kannattanut panostamista bensiini-, hybridi- ja vetyautoihin.

Sähköautojen myynnin odotetaan laskevan 14 prosenttia tänä vuonna, osittain siksi, että hallitus poisti joulukuussa sähköautojen tuet.

Lähde: Bloomberg

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Covid pandemian lisäksi sähköautovillitys on yksi EU:n suurimpia vedätyksiä. Olen sanonut vuosia sitten ettei sähköautot ole mitään muuta kuin tyhmien rahastukseen suunnattuja tuotteita. Yhdenkään maan sähköverkot ei kestä jos autokannat muutetaan töpseliautoiksi. Eikö ihmisten oma järki sano mitään, no ei, koska punavihreä aate on iskostettu olemaan ainoa oikea ja suvaittava tapa mieltää informaatio. Maailma ei tarvitse mitään vihreää siirtymää selviytyäkseen. Se mitä tarvittaisiin olisi väestömäärän roima pudotus, jolloin katse pitäisi suunnata Afrikkaan mikä tuottaa ruokittavia suita vuodesta toiseen. Sitä(kään) asiaa ei ratkaista sillä että Eurooppa täytetään Afrikkalaisilla. Tehokas tapa olisi estää kaikki pääsy välimeren yli, lähettää jo tänne tulleet matkoihinsa ja lopettaa kehitysmaihin suunnatut avustukset.

John Quiman

Afrikkalainen presidentti vastustaa kehitysapuja:
https://www.youtube.com/watch?v=8zqScRa_Ypw

John Quiman

Miksi kehitysmaalaisten siirtäminen Eurooppaan ei auta kehitysmaita pätkääkään:
https://www.youtube.com/watch?v=KCcFNL7EmwY

Ilkka

Oudointa on että avustamisen hintana saa olla oman rotumme täydellinen katoaminen, joka on muka oikeudenmukaista. Onko punavihreä sakki valmiit ensimmäisenä uhrautumaan että ” tasa-arvo ” toteutuisi. Ei, sillä he kuvittelevat itsensä uuden maailman johtajiksi. Jotta tämä toteutuisi, pitäisi heidän lukumääränsä olla kuitenkin enemmistö mustien asuttamassa Euroopassa, josta saan aiheen kysyä, olisiko tämä mahdollista ja kun ei ole, edes siksi että se sotisi heidän omia aatteitaan vastaan, jää jäljelle mielipuolinen ideologia joka pakoilee todellisuutta. Jos Eurooppa olisi aidosti kaivannut mustien osuutta väestöönsä, heidät olisi jo tuotu vuosisatoja sitten luomaan korkeakulttuuria ja osaamista kantaväestön keskuuteen. Kun sitä ei tapahtunut silloin, miksi se pitäisi tapahtua nyt. Savimajakulttuurilla ei ole mitään annettavaa kehittyneille maille eikä kehittyneiden maiden tarvitse hävetä osaamistaan.

Teuvo Kauppi

niin pitäisi mutta kukaan eduskunnan ja eu parlamentin PETTUREISTA ei halua vaarantaa SOROS ja CIA rahoitusta ja tulevaa turvatyöpaikkaansa