Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Maahanmuuttajat ovat peruskoululaisten tasolla

Siirtolaisia Wegsheidin raja-asemalla Saksassa 2015. Kuva Wikimedia Commons.

Saksaan viime vuosina tulleiden maahanmuuttajien keskimääräinen älykkyysosamäärä vastaa peruskoululaisten tasoa. Maahan tulleella väellä tulee olemaan vaikeaa kattaa ammattitasoisen ja korkeasti koulutetun työvoiman tarvetta.

Pakolaiskriisin myötä Saksaan tullee maahanmuuttajat pystyivät ratkaisemaan kielitaito- ja tietotasoriippumattomassa (kulttuurireilussa) älykkyystestissä suurin piirtein yhtä paljon tehtäviä kuin Saksan peruskoululaiset. Näin kertoi viime viikonloppuna Berliinissä 23. soveltavan talouspsykologian symposiumissa talouspsykologi Bruno Klauk Wernigeroden Harz yliopistosta.

Useita kuukausia kestäneessä 500 vapaaehtoista turvapaikanhakijaa kattaneessa otosluonteisessa tutkimuksessa Klauk sai keskimääräiseksi älykkyysosamääräksi 90. Tämä taso on ainoastaan minimaalisesti korkeampi kuin saksalaisilla peruskoululaisilla. Erityisen silmäänpistäviä olivat Saharan eteläpuolisesta Afrikasta tulleiden matalat testiarvot, kun taas Itä-Euroopasta tulleiden tulokset erosivat kautta linjan keskimääräistä parempina.

Heistä ei ole ammattityöntekijöiksi

Psykologiassa älykkyyttä pidetään luotettavana uramenestyksen ennustemuuttujana. Maahan tulleella väellä tulee olemaan vaikeaa kattaa ammattitasoisen ja korkeasti koulutetun työvoiman tarvetta Saksassa.

Klaukin tutkimustulokset kyseenalaistavat epäsuorasti joidenkin mediatahojen, poliitikkojen ja talouselämän edustajien esittämät tarinat ja maalaamat kuvat. Muun muassa Daimler-johtaja Dieter Zetsche on julistanut, että ”suurin osa pakolaisista on nuoria, hyvin koulutettuja ja suuresti motivoituneita” ja tämän lisäksi hän on puhunut mahdollisesta ”uudesta talousihmeestä” pakolaisten avulla.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa