Eurooppa

Saksa: Maahanmuuttovirasto piti väärennettyjä passeja aitoina

Kuva Pixabay.

Brandenburgin yleinen syyttäjä Erado Rautenberg ryhtyy oikeustoimiin Saksan Maahanmuuttovirastoa vastaan


Brandenburgin yleinen syyttäjä Erado Rautenberg ryhtyy oikeustoimiin Saksan Maahanmuuttovirastoa (Bamf) vastaan. Rautenberg vaatii konkreettisesti viranomaisia luovuttamaan kaikki Unkarista tai Itävallasta junalla Brandenburgiin saapuneita turvapaikanhakijoita koskevat tiedot ajalta 1.9.-22.12.2015, kertoo RBB. Frankfurt/Oderin yleinen syyttäjävirasto on tehnyt jo useita vastaavia päätöksiä.

”Haluan tietää tarkalleen, keitä maassa oleskelee nyt ja haluan, että jos jotakin tapahtuu maassamme, niin en joudu syytetyksi siitä, että en tehnyt ennalta kaikkea sitä mihin olisin pystynyt”, sanoi Rautenberg RBB-mediayhtiölle. Bamf-johtaja Frank-Jürgen Weise oli kieltäytynyt aiemmin luovuttamasta tietoja. RBB:n mukaan turvapaikkaviranomaiset perustelivat tätä suurilla kuluilla ja suhteellisuusperiaatteella.

Myös AfD-puolue on kohdistanut kritiikkiä Saksan maahanmuuttovirastoa kohtaan. ”Turvallisuustilanne huomioiden on vastuutonta, että Bamf kieltäytyy luovuttamasta kipeästi kaivattuja tietoja”, sanoi AfD-ryhmän sisäpoliittinen tiedottaja Thomas Jung. Vaarana on, että passeja ovat käyttäneet islamistit. ”Jos Brandenburgin yleisellä syyttäjällä on riittävät epäilyt tästä vaarasta – ja näin minusta tilanne vaikuttaa olevan viimeaikaisten pidätysten johdosta -, niin sitten meidän on pikaisesti tutkittava kaikkien asianosaisten paperit”, vaati Jung.

Maahanmuuttovirasto piti väärennettyjä passeja aitoina

Myös muiden osavaltioiden viranomaiset ovat yhä kriittisempiä. Baijerin tutkijat löysivät pistotarkastuksessa turvapaikanhakijoiden hallusta 19 väärennettyä passia, jotka Bamf oli jo tarkastanut. Baijerin sisäministeriön mukaan huomaamatta jääneiden tapausten määrän täytynee olla todellisuudessa huomattavasti suurempi.

Mecklenburg-Vorpommernissa ilmeni äskettäin, että 3.300 tutkitusta passista 140 oli väärennettyjä. Bamf oli arvioinut neljä näistä tarkastuksessaan aidoiksi. Kolmessa tapauksessa arvioidaan löytyvän kytkentä Islamilaisen valtion terrorimiliisiin.

Junge Freihet

  • 29
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset