Eurooppa Kulttuuri

Saksa: Marokkolaisnaisen yllättävä soitto TV-keskusteluun vahvisti Seehoferin vaatimuksia

Kuvakaappaus Youtube
Saksan kotiseutuministerin Horst Seehoferin  ”Islam ei kuulu Saksaan”-lausahduksesta keskusteltiin Presseclub-lähetyksessä 25. maaliskuuta  ”Kuka kuuluu Saksaan?”-teeman alla.

Keskustelemassa oli Die Welt-lehden toimittaja Dagmar Rosenfeld,  Wirtschaftswoche-talouslehden toimittaja Elisabeth Niejahr, Zeit-lehden Yassin Musharbach ja vapaa journalisti Wolfgang Bok, joka kirjoittaa NZZ-, Cicero- ja Tichys Einblick-julkaisuihin.

Keskustelua ohjasi Volker Herres vajaan tunnin ajan. Kuitenkin ohjelmaan pääsi eräs huomiota kiinnittänyt puhelu. Noin 44 minuutin kohdalla studioon soitti Marokossa syntynyt Nadila Kurt, joka antoi täyden tukensa Seehoferin oletukselle ja vaatimuksille.

– Olen syntynyt Marokossa ja elänyt Saksassa jo 20 vuotta. Minun on ensin selitettävä joitain asioita. Olen opiskellut germaanisia kieliä Fez:in yliopistossa, jossa oli saksalainen fonetiikan professori – marokkolainen, joka oli tehnyt väitöskirjansa Saksassa. Saksassa hän oli käyttänyt jatkuvasti burkaa. Kun hän tuli Marokkoon töihin yliopistolle, hänen oli lopetettava hunnun pitäminen.

– Tällä esimerkillä haluan tuoda esille, että islamilaiset maat ovat jo paljon pidemmällä tässä uskontokeskustelussa. Olen sitä mieltä, että herra Seehofer on oikeassa. Hänen ei tulisi vain rajoittaa sitä pelkästään islamiin, vaan Saksassa on siirrettävä uskonto sivuun ja kunnioitettava maan arvoja ja lakeja. Ainakin ne tulisi asettaa ennen uskontoa. Niillä jotka saapuvat tänne on velvollisuus sopeutua maan vallitsevaan kulttuuriin eikä päin vastoin.

Lähde: Presseclub-lähetys

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa