Kolumnit

Saksa muslimien kunniamurhien aallon kourissa

Kuvituskuva.

Vuodesta 2017 on tulossa Saksassa kunniaväkivallan huippuvuosi.

Yhden kolmesta vaimostaan auton taakse sitoneen ja pitkin alasaksilaista kaupunkia häntä vetäneen kurdimiehen oikeudenkäynti on kiinnittänyt huomiota Saksassa muslimien kunniaväkivaltaan.

Kunniaväkivaltaan syyllistyvät usein miespuoliset perheenjäsenet naispuolisia perheenjäseniä kohtaan, joiden koetaan aiheuttaneen perheelle tai klaanille häpeää.

Häpeäksi koetaan muun muassa kieltäytyminen pakkoavioliitosta, avioliitto ei-muslimin kanssa tai jonkun kanssa jota perhe ei ole hyväksynyt, eroaminen alistavasta miehestä, tai liian länsimaisen elämäntavan noudattaminen.   Yleisesti ottaen miespuolisen auktoriteetin vastustaminen saattaa johtaa järjettömän brutaaliin kostoon.

Toukokuun 22. Hannoverin oikeudessa kuultiin 39-vuotiasta turkkilaissyntyistä kurdia, Nurettin B:tä, joka oli yrittänyt murhata toisen vaimonsa, 28-vuotiaan Kader K:n, tämän pyydettyä taloudellista apua heidän 2-vuotiaalle lapselleen. Osavaltion syyttäjä kuvaili Nurettin B:n toimia seuraavasti:

”Marraskuun 20. 2016 noin klo 18 Nurettin B. nousi autoonsa Hamelinissa aikeenaan mennä tapaamaan Kader K:ta. Auton tavaratilassa oli veitsi, kirves ja köyttä. Auton takaistuimella oli heidän 2-vuotias poikansa, joka oli viettänyt viikonlopun miehen kanssa. Kadulla entinen pari ajautui sanasotaan, ja mies alkoi lyömään vaimoaan. Tämän jälkeen mies otti veitsen ja iski sen vaimonsa rintaan. 12,4 senttimetriä pitkä veitsi tunkeutui naisen sydämeen. Toinen veitsenisku  avasi vasemman vatsaontelon. Tämän jälkeen Nurettin B. otti esiin kirveen ja iski hamarapuolella naisen ylävartaloon ja päähän, murskaten tämän kallon.

Tämän jälkeen mies otti köyden ja sitoi sen toisen pään naisen kaulan ympärille sekä toisen pään mustan VW Passatin vetokoukkuun. Nurettin B. ajoi katua pitkin noin 80 km/h nopeudella. 208 metrin jälkeen köysi katkesi, ja Kader K. paiskautui vasten katukiveystä. Nurettin B. ajoi itse poliisiasemalle, 2-vuotiaan lapsen yhä istuessa auton takapenkillä.”

Tuomari Wolfgang Rosenbusch pyysi brutaalista murhayrityksestä selvinnyttä ja viikkoja koomassa ollutta Kader K:ta kertomaan oman versionsa tapahtumasta. Nainen sanoi, että ”kauhu” alkoi välittömästi heidän islamilaisen sharian mukaan maaliskuussa 2013 pidettyjen häidensä jälkeen. Nurettin B. oli välittömästi häiden jälkeen estänyt naista olemasta tekemisissä ystäviensä tai perheensä kanssa. Nainen sai poistua asunnosta vain käydäkseen kaupassa tai lääkärissä. Hän ei saanut omistaa puhelinta.

Tuomari Rosenbuschin kysyttyä, oliko miehellä ongelmia naisten kanssa, Kader K. vastasi: ”Hän uskoo, että naiset ovat orjia; heidän täytyy olla hiljaa”.

Nurettin B. on tunnustanut murhayrityksen, mutta kieltää sen olleen ennalta suunniteltu. Häntä syytetään murhan yrityksestä ja miestä odottaa korkeintaan 15 vuoden vankeustuomio.

Toukokuun 9. Kielin oikeus tuomitsi 35-vuotiaan turkkilaisen miehen 2,5 vuodeksi vankeuteen tämän ammuttua erossa asuvaa vaimoaan molempiin polviin. Mies ei halunnut naisen näyttävän kiinnostavalta muiden miesten silmissä. Tapahtuman seurauksena nainen vammautui pysyvästi.  Oikeudessa kuultiin, kuinka mies oli vienyt naisen paikallisen moskeijan takaosaan perjantaisen saarnan jälkeen, syyttänyt tätä miehen kunnian loukkaamisesta ja ampunut naista molempiin polviin. Tämän jälkeen mies oli todennut: ”Nyt et voi enää kävellä. Pysyt kotona”.

Oikeudessa nainen kuitenkin – mahdollisesti perheen tai moskeijan painostamana – kertoi, että pari oli taas muuttamassa yhteen. On epäilyksiä, että asia on käsitelty sharia-oikeudessa. Joka tapauksessa saksalainen oikeus päästi miehen palaamaan asumaan naisen kanssa, eikä ole vielä tiedossa, millaisen rangaistuksen mies lopulta joutuu kärsimään.

Saksan kunniarikollisuuden todellinen laajuus ei ole tiedossa. Monet kunniaväkivaltarikokset jäävät raportoimatta, eikä luotettavaa tilastointia ole. Empiiriset todisteet osoittavat, että kunniaväkivalta on lisääntynyt dramaattisesti liittokansleri Angela Merkelin päästettyä maahan lähes kaksi miljoonaa siirtolaista Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä.

Maaliskuussa 2011 Max Planck -instituutti julkaisi tutkimuksen kunniamurhista vuosilta 1996 – 2005. Raportin mukaan kunniamurhia oli 2 vuonna 1998 ja 12 vuonna 2004. Vuoteen 2016 mennessä kunniamurhien määrä oli hypännyt jo 60:een, mikä tarkoittaa 400 prosentin nousua Ehrenmord-websivuston mukaan.

Kunniarikosten määrä on tosiasiallisesti paljon suurempi. Poliisin ja median lisääntyvä sensuuri – jolla nämä pyrkivät estämään maahanmuuttovastaista ilmapiiriä – tekee mahdottomaksi todeta uhrien ja tekijöiden nimiä ja alkuperäisiä kansallisuuksia, tai tosiasiallisia tapahtumiin johtaneita olosuhteita, jotka usein esitetään julkisuudessa perheväkivaltana, mutta jotka usein paljastuvat kunniaväkivallaksi.

Joka tapauksessa vuodesta 2017 on tulossa Saksassa kunniaväkivallan huippuvuosi. Ensimmäisen viiden kuukauden aikana on ollut jo 30 kunniamurhaa tai -yritystä, mukaan lukien alla olevat tapaukset:

Toukokuun 18. Berliinissä 32-vuotias bosnialainen Edin A. murhasi aiemman tyttöystävänsä, 35-vuotiaan Michelle E:n tämän päätettyä alistavan suhteen. Mies myös kidutti heidän 12-vuotiasta lastaan ja pakotti tämän katsomaan murhaa.

Toukokuun 17.  Pforzheimissa 53-vuotias Tajik puukotti hengiltä 50-vuotiaan vaimonsa tämän työpaikalla, kristittyjen päiväkodissa. Ei ole tiedossa, oliko nainen kääntynyt kristityksi.

Toukokuun 17. Wardenburgissa 37-vuotias irakilaismies puukotti hengiltä 37-vuotiaan vaimonsa tämän ollessa nukkumassa.  Parin viisi lasta olivat kotona murhan tapahtuessa.

Toukokuun 8. Neundettelsaussa 24-vuotias etiopialainen turvapaikanhakija Mohammed G. puukotti 22-vuotiasta tyttöystäväänsä vatsaan ravintolassa. Syyksi mies mainitsi provokaation. Nainen oli viidennellä kuulla raskaana, ja syntymätön lapsi kuoli puukotuksen uhrina.

Toukokuun 4. Freiburgissa 33-vuotias syyrialainen turvapaikanhakija puukotti 24-24-vuotiaan vaimonsa, kurdikristityn, joka oli muuttanut pois parin yhteisestä asunnosta, mutta saapunut hakemaan henkilökohtaista omaisuuttaan. Parilla oli kolme lasta.

Huhtikuun 29. Prien am Chiemseessä 29-vuotias afgaanimies puukotti hengiltä 38-vuotiaan afgaaninaisen, Farima S:n, joka oli kääntynyt kristityksi. Mies väijytti naisen kun tämä oli poistumassa kaupasta kahden lapsensa kanssa.

Huhtikuun 23. Sykessa irakilainen mies, Murad B. kuristi 32-vuotiaan vaimonsa Mehe K:n parin kolmen lapsen edessä.

Huhtikuun 23. Dresdenissä 29-vuotias pakistanilainen pakolainen, Shahajan Butt, murhasi tyttöystävänsä, 41-vuotiaan vietnamilaisen naisen Thu T:n. Poliisin mukaan mies, joka oli saapunut Saksaan joulukuussa 2015 turvapaikanhakijana raivostui huomattuaan, että nainen ei ollut postannut lainkaan kuvia miehestä Facebook-sivulleen ja epäili tällä olevan toisen poikaystävän.

Huhtikuun 16. Mainz-Finthenissä 39-vuotias egyptiläinen turvapaikanhakija puukotti hengiltä 32-vuotiaan vaimonsa. Pari oli riidellyt ennen tapausta. Parin kaksi lasta joutuivat todistamaan murhan.

Huhtikuun 5. Leipzigissä 34-vuotias syyrialaismies puukotti 28-vuotiaan vaimonsa, koska tämä tahtoi avioeroa. Parin kaksi lasta olivat paikalla murhan tapahtuessa.

Maaliskuun 31. Güterslohissa 43-vuotias syyrialaismies poltti 18-vuotiasta tytärtään tupakalla ja uhkasi tapaa hänet. Poliisin tullessa paikalle isä kieltäytyi päästämästä tytärtään poisi talosta. Poliisit  onnistuivat viemään tytön turvaan, mutta mies ja hänen poikansa hyökkäsivät poliisin kimppuun, jolloin poliisit joutuivat käyttämään pippurikaasua. Tyttö on otettu turvasäilöön.

Maaliskuun 15. Kielissä 40-vuotias saksalais-turkkilainen mies puukotti 34-vuotiaan turkkilaisen vaimonsa päiväkodin edessä. Naapureiden mukaan aiemmin eronnut pari oli riidellyt kolmen lapsensa muuttamisesta Turkkiin.

Maaliskuun 4. Duisburgissa 30-vuotias syyrialainen turvapaikanhakija, Mahmood Mahrusseh, puukotti 32-vuotiasta entistä tyttöystäväänsä. Nainen selvisi hengissä.

Maaliskun 3. Mönchengladbachissa 32-vuotias turvapaikanhakija, Ahmed Salim, murhasi 47-vuotiassn saksalaisen naisen, Nicole M:n, tämän päätettyä heidän suhteensa. Mies, joka käyttää myös nimeä Jamal Amilia, pidätettiin Espanjassa. Turvapaikkahakemuksessaan hän oli ilmoittanut olevansa Israelista. Toisessa jättämässään turvapaikkahakemuksessa hän oli ilmoittanut olevansa Marokosta. Hänen epäillään olevan irakilainen.

Maaliskuun 2. Scheeßelissä 42-vuotias irakilainen mies puukotti hengiltä 52-vuotiaan irakilaisen vaimonsa. Poliisi tutkii asiaa kunniamurhana. Parin lapset ovat turvasäilössä.

Helmikuun 25. Euskirchenissä 32-vuotias saksalais-turkkilainen mies puukotti hengiltä entisen tyttöystävänsä, joka oli alkanut tapailemaan toista miestä.

Helmikuun 17. Offenbachissa 32-vuotias turkkilainen mies, Volkan T., ampui entisen tyttöystävänsä, 40-vuotiaan Silvia B:n. Mies sanoi suuttuneensa kahden lapsen äidille tämän päätettyä heidän suhteensa.

Helmikuun 15. Bielefeldissä 51-vuotias irakilainen mies yritti murhata 51-vuotiaan vaimonsa vasaralla tämän ollessa saksankielen oppitunnilla paikallisessa kielikoulussa. Mies oli suuttunut vaimolleen siitä, että tämä oli tekemisissä muiden kielikoulun oppilaiden kanssa.

Helmikuun 10. Ahausissa 27-vuotias nigerialainen turvapaikanhakija puukotti hengiltä 22-vuotiaan naisen tämän loukattua miehen kunniaa kieltäytymällä romanttisesta suhteesta. Hindunainen oli töissä samassa pakolaisten asutuskeskuksessa missä hyökkääjä asui. Mies pidätettiin Baselissa Sveitsissä.

Helmikuun 7. Hannover-Mühlenburgissa 21-vuotias serbialaismies  puukotti entisen tyttöystävänsä tämän päätettyä heidän suhteensa ja alettua tapailemaan jotain toista miestä.

Helmikuun 1. Hampurissa 26-vuotias afgaanimies puukotti erillään asuvaa vaimoaan riidan aikana. Nainen selviytyi hengissä.

Tammikuun 15. Bremen Vegesackissa turkkilainen 39-vuotias mies murhasi 40-vuotiaan syyrialaisen vaimonsa, joka oli yhdeksännellä kuulla raskaana. Nainen halusi erota miehestään. Syntymätön lapsi kuoli hyökkäyksessä.

Tammikuun 5. Waldshut-Tiengenissä 47-vuotias turkkilainen mies puukotti erillään asuvan vaimonsa tämän ollessa kävelyllä ystävänsä kanssa. Naisen yrittäessä juosta karkuun, mies juoksi hänet kiinni ja puukotti naista selkään.

Tammikuun 4. Köln-Buchheimissa 44-vuotias irakilainen mies murhasi 19-vuotiaan tyttärensä, koska ei hyväksynyt tämän poikaystävää. Miehen ei uskota joutuvan oikeuteen, sillä hänen epäillään paenneen Irakiin.

Gatestone Institute

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit