Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Pakkoavioliiton vastustaminen saattaa johtaa kunniamurhaan

Kuva Pixnio.
Euroopassa asuvia musliminaisia uhkaa usein pakkoavioliitto. Jos pakkoavioliittoa vastustetaan, seurauksena saattaa olla lähettäminen kotimaahan tai väkivallan uhriksi joutuminen.

Saksan Dessaussa noin kaksi vuotta sitten tapahtunut kunniamurha on vain yksi esimerkki, joka on nostanut monikulttuurista ongelmaa suuren yleisön tietoisuuteen. Rokstan Malakin, 20-vuotiaan syyrialaisen naisen murhaajaksi epäillään tytön isää, joka katosi jäljettömiin ruumiin löytymisen jälkeen.

Papatya e.V. – järjestö on auttanut pakkoavioliiton uhkaamia musliminaisia jo kymmeniä vuosia. Järjestö vastustaa tiedotuksellaan pakkoavioliittoja ja auttaa pakkoavioliiton uhkaamia musliminaisia pakenemaan kohtaloaan. Järjestön sivuilla kerrotaan, että apua on saanut jo noin 1 800 tyttöä ja nuorta naista. Lisäksi vuosittain keskukseen ottaa yhteyttä noin 600 perheväkivallan kohteeksi joutunutta naista.

Sivusto avaa myös syitä, miksi nuoria naisia lähetetään kotimaahansa, joita yleensä ovat esimerkiksi Turkki, Irak, Syyria tai Libanon. Kotimaahan lähettäminen saattaa tulla kyseeseen jo pelkästään pakkoavioliiton vastustamisesta ja halusta kouluttautua pidemmälle. Heidän puoleensa kääntyvät naiset ovat järjestön mukaan yleensä 14–21 -vuotiaita.

Väkivalta kasvatusmetodina

– Usein tyttöjen isä ja äiti käyttävät väkivaltaa normaalina kasvatusmetodina. Todelliset ongelmat tulevat esiin teini-iässä, kun he saavuttavat sukukypsyyden, kertoo järjestön auttaja. Hänen mielestään pakkoavioliitot ja väkivalta kulkevat käsikädessä.

– Useat noin 16-vuotiaat sanovat minulle, että kun heidän kuukautisensa alkoivat, heitä alettiin samalla valvomaan entistä tarkemmin, kertoo järjestön työntekijä.

– He tekevät yleensä lopullisen päätöksen perheen jättämisestä, kun he huomaavat, ettei perhe kontrolloi pelkästään menneisyyttä vaan myös tulevaisuutta. Kun isä sanoo: ”sinähän tiedät, että sinun tulee avioitua muslimin kanssa. Jonkun joka kuuluu perheeseen ja klaaniin”. Tällä hetkellä tuhoutuvat tyttöjen haaveet itsenäisyydestä ja koulutuksesta, kertoo järjestön työntekijä.

Useissa tapauksissa tytöt pakenevat, koska vanhemmat epäilevät tällä olevan poikaystävän. – Jotkut vanhemmat joutuvat paniikkiin jo nähdessään tytön yksi vieraan miehen kanssa hississä. Tämä voi uhata perheen kunniaa, kertoo järjestön työntekijä.

Lähde: Focus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa