Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Pakolaiskeskusten kasvava väkivalta kumpuaa usein monikulttuurista

Kuva Shutterstock.
Aggressiot ovat Saksan tupaten täysissä pakolaiskeskuksissa arkipäivää, ja tapahtuu myös murhia.

Pelkästään vuoden ensimmäisen puoliskon aikana on Saksin pakolaiskeskuksissa tehty kymmenen henkeen kohdistunutta rikosta, jotka kaikki olivat tappoja tai tapon yrityksiä ja lisäksi yksi murha, kertoo Welt. Lisäksi tammi-kesäkuussa kirjattiin 164 törkeää pahoinpitelyä ja 184 pahoinpitelyä sekä yksi raiskaus. Vuodesta 2010 lähtien Saksin poliisi on tutkinut yhteensä 1630 turvapaikkakeskuksissa tapahtunutta rikosta, ja näistä vain 39 tapauksessa tekijänä on ollut saksalainen.

Brandenburgin sisäministeriön toimeksiannosta tehdyssä turvapaikkakeskusten väkivaltaa koskevassa tutkimuksessa todetaan, että konfliktien todennäköisyys ja yleisyys kasvaa lisääntyvän majoitustiheyden, vähäisten toimintamahdollisuuksien ja lähtöalueiden kasvavan moninaisuuden [=monikulttuurin] myötä.

Haastateltuaan keskusten johtajia, työntekijöitä ja satunnaisesti valittuja asukkaita melkein kaikissa Brandenburgin yhteismajoitustiloissa sosiaalitutkijat toteavat, että kaikkialla kerrottiin jatkuvasti normeja rikkovasta käytöksestä ja aggressiivisista verbaalisista yhteenotoista, uhkauksista ja loukkauksista sekä myös vakavista omaisuusvahingoista, ja ne olivat tutkimuksen mukaan majoituskeskusten arkipäivää. Kaikissa tutkituissa keskuksissa esiintyi väkivaltaa, ja alkoholi ja huumeet olivat usein vaikuttaneet kiihdyttävästi konfliktien syntyyn.

Melkein kaikki asukkaat ja keskusten henkilöstö pitivät konfliktien syynä toisten ryhmien erikoispiirteiden ymmärryksen puutetta. Perimmäiseksi syyksi mainittiin hyvin usein eri kansallisuuksien ja uskontojen välinen viha. Haastatellut kristityt valittivat jatkuvasti muslimipakolaisten WC:n käytöstä. Nämä taas kokivat muiden asukkaiden vapaamielisyyden loukkaavana, provosoivana ja jopa hyökkäävänä heidän uskonnollisia tunteitaan kohtaan.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa