Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Pakolaisperheelle 7 300 euroa kuussa

Kuva Pixabay.

Saksassa nettiraivon nostanut kopio Leipzigin paikallisviranomaisten tekemästä päätöksestä kiertää sosiaalisessa mediassa. Kopion mukaan kymmenhenkinen pakolaisperhe saa 7 300 euroa kuussa valtiolta, koska turvapaikkahakemuksen käsittely on kestänyt yli 15 kuukautta. Saksalaisen median mukaan vastaavat tapaukset maksavat Saksan liittotasavallalle vuosittain vähintään 33 miljoonaa.

Kaksi vuotta suuren pakolaisvyöryn alkamisen jälkeen Saksan maahanmuuttovirastolla (Bamf) on vielä käsittelemättä 57 693 turvapaikkahakemusta. Joka neljäs näistä on ylittänyt määräajan 15 kuukautta. Tilanne ei ole parantunut, vaikka vuoden 2015 käsittelijöiden määrää on lisätty 7 500 käsittelijällä vuoden 2000 tasolta, ja käsittelyyn on sijoitettu miljoonia euroja.

Pitkät käsittelyajat maksavat miljoonia

Maahanmuuttoviraston hitaus tulee kalliiksi, koska määräajan kulumisen jälkeen turvapaikanhakija ei ole oikeutettu pelkästään pakolaistukeen vaan nauttii myös toimeentulotukea. Tämä aiheuttaa kulujen kaksinkertaistumisen, koska esimerkiksi vuokra kuuluu valtion maksettavaksi. Yli puolitoista vuotta avoimena olleiden hakemusten (n. 14 000) laskennallinen kustannus nousee vuositasolla yli 33 miljoonan euron rajan.

Suurta huomiota on saanut Saksin Leipzigista löytynyt viranomaispäätös, jossa kymmenhenkinen perhe on saanut valtiolta vuoden 2017 maaliskuussa yhteensä 7 345 euroa toimeentulotukea.  Perhe on odottanut turvapaikkahakemuksensa käsittelyä yli 1,5 vuotta.

Kansanedustaja Kai Wegner (CDU) on kertonut ”tämän olevan skandaali”.

– On skandaali, että toimeentulotuki mahdollistaa joillekin perheille elintason, josta jotkut veronmaksajat voivat vain haaveilla. Tälle minulla ei ole ymmärrystä. Lakeja on muutettava mahdollisimman pian. Turvapaikanhakijan yksinkertaisen tuen on riitettävä, vaikka käsittely kestäisi kuinka kauan, sanoo Wegner.

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa