Eurooppa Maahanmuutto

Saksa palautti viime vuonna vain 6 turvapaikanhakijaa Kreikkaan

Kuva Wo st 01 / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

Kreikka ei noudata Dublin-sopimusta. Vain 6 laittomasti Saksaan saapunutta turvapaikanhakijaa on saatu palautettua Kreikkaan viime vuoden aikana.

Vuoden 2018 aikana vain 6 Saksaan saapunutta Dublin-sopimuksen vastaisesti saapunutta turvapaikanhakijaa on saatu palautettua Kreikkaan, kertoo Welt. Dublin-sopimuksen mukaan turvapaikanhakijan hakemus tulee käsitellä maassa, johon tämä on saapunut ensimmäisenä maana Euroopassa.

Vuonna 2018 Saksa teki Kreikalle 7 079 turvapaikanhakijoiden palautuspyyntöä, mutta maa suostui ottamaan takaisin vain 183 turvapaikanhakijaa, mikä tarkoittaa vain 3 prosenttia kaikista palautettavista. Perusteluina Kreikka käytti muun muassa sopivien majoitustilojen puutetta ja todistusaineiston puuttumista, jonka nojalla voitaisiin aukottomasti todeta turvapaikanhakijoiden saapuminen Eurooppaan nimenomaan Kreikan kautta.

Kreikan hyväksymistä 183 turvapaikanhakijasta vain kuusi on saatu palautettua Kreikkaan. Yksi syy palautusten epäonnistumiseen on se, että palautettavia ei ole tavoitettu niistä osoitteista, joihin he ovat Saksassa rekisteröityneet.

Dublin-järjestelmän puitteissa Saksasta palautetavista palautettavista turvapaikanhakijoista siis vain 0,1 prosenttia on onnistuttu lähettämään Kreikkaan, missä heidän hakemuksensa tulisi käsitellä.

Kreikan tapauksessa Dublin-järjestelmä on toiminut heikosti jo pitkään.

  • 235
    Shares