Eurooppa Maahanmuutto

Saksa: Poliisi avautuu Ellwangenin pakolaiskeskuksen draamasta

Kuvituskuva. Saksan liittovaltion poliisi.

Pakolaiset piirittivät poliisiauton ja uhkasivat hyökätä, jolloin poliisit keskeyttivät togolaisen turvapaikanhakijan karkotuksen Ellwangenin pakolaiskeskuksessa Saksassa. Tapauksesta on nyt tarkempaa tietoa.

Kansalainen kertoi perjantaina, että noin 200 afrikkalaista esti maanantaina väkivalloin erään 23-vuotiaan togolaisen karkotuksen saksalaisesta Ellwangenin pakolaiskeskuksesta.

Poliisin mukaan joukon ”agressiivinen ja uhkaava käytös” sai poliisit tilaamaan vahvistusta operaatiolle. Paikalle saapui yhteensä 20 poliisia, mutta nämäkin olivat voimattomia paikalle kerääntyneen uhkaavan pakolaisjoukon edessä. Poliisit päättivät päästää kiinniotetun vapaaksi, jottei tilanne kärjistyisi väkivallaksi.

Poliisin tiedottaja Kohn kertoi, että poliisien ei olisi ollut mahdollista viedä operaatiota loppuun ilman ”mahdollisesti suurta väkivallankäyttöä”, joten oli luonnollista, että siitä luovuttiin. Poliisit joutuivat arvioimaan mahdollisuuksiaan näin suurta joukkoa vastaan ja valitsivat vapauttamisen, vaikka laki olisi oikeuttanut poliisit tässä tilanteessa väkivallankäyttöön.

Ellwangen

Ellwangenin pakolaiskeskus on perustettu vanhalle armeijan kasarmialueelle. Keskuksessa asuu tällä hetkellä noin 400 pääosin afrikkalaista turvapaikanhakijaa, joilla ei ole suuria toiveita turvapaikasta. Suurin osa asukkaista on myös ns. Dublin-tapauksia, jotka ovat tulleet Saksaan toisen EU-maan kautta, ja näin heidän palautuksestaan on vastuussa kyseinen toinen EU-maa.

Keskuksessa on ennenkin ollut ongelmia, kuten vuonna 2016, jolloin asukkaiden kesken syntyneessä joukkotappelussa loukkaantui useita turvapaikanhakijoita.

Poliisi vei tehtävän loppuun

Aalenin poliisipiirin varajohtaja Bernhard Weber kertoi medialle, että tehtävä tullaan viemään loppuun, vaikka väkivalloin.

– Olen ylpeä, että poliisini malttoivat mielensä näinkin vaaralliseksi muodostuneessa tilanteessa, jossa agressiivinen ilmapiiri väkivallan uhka oli selvä, kertoo Weber.

– Me olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että tämä tehtävä on vietävä loppuun, koska poliisin tehtävien estämistä joukkovoimalla ei tulla hyväksymään. Tämän hyväksyminen murentaa oikeusvaltion perustaa ja sitä emme voi sallia, kertoo Weber.

Tämän jälkeen poliisi aloitti suuroperaation Ellwangenin pakolaiskeskuksessa. Paikalla oli myös erikoisjoukkoja tukemassa poliisin toimintaa.

Etsinnöissä ei löydetty yhtään asetta, mutta viiden asukkaan kohdalla tutkitaan huumausainerikkomusta ja varkautta. Lisäksi 18 asukkaan hallusta löydettiin suuria summia rahaa. Yhteensä 27 asukkia vastusti virkavaltaa väkivaltaisesti.

Karkoitetuksi määrätty togolainen löytyi huoneestaan, eikä hän vastustanut pidätystä.  Togolainen palautetaan Dublin-sääntöjen mukaisesti Italiaan.

Lähde: Focus, Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa