Eurooppa Rikos

Saksa: Poliisi paljasti syyrialaisen iskusuunnitelman

Kuvituskuva. Saksan liittovaltion poliisi.
Nuori syyrialainen oli hankkinut pomminrakennusohjeet ja hän oli nauhoittanut tunnustusvideon. Muissa tehtävissä paikalle tullut poliisi esti ilmeisesti sattumalta iskun.

Oberfrankenin poliisi pidätti terrorismista epäillyn syyrialaisen ja ilmeisesti esti samalla terrori-iskun. Tutkijat löysivät 19-vuotiaan asunnosta Islamilaisen valtion symboleja, ohjeita pommin rakentamiseen sekä vinkkejä siitä, kuinka voi hankkia käyttöönsä kuorma-auton. Lisäksi he löysivät miehen tunnustusvideon.

Tutkijat törmäsivät sattumalta terrorisuunnitelmiin: syyrialainen oli heidän kohteenaan toisen rikoksen johdosta. Poliisi ei löytänyt vihjeitä iskun varsinaisesta kohteesta.

Poliisit olivat pidättäneet 19-vuotiaan jo kesäkuussa asunnostaan Pegnitzissä (Bayreuthin alue), vahvistaa valtion pääsyyttäjä Georg Freutsmiedl Süddeutsche Zeitungin lehtiartikkelissa.

19-vuotias oli tullut Saksaan vuonna 2015 ja hakenut turvapaikkaa. Miehestä annettiin vangitsemismääräys heti pidätystä seuraavana päivänä. Syyte seurasi perässä marraskuussa, koska hän oli hankkinut käyttöönsä ohjeita valtion turvallisuuden vaarantavan väkivallanteon suorittamiseksi.

Syyrialainen mies ei ole tähän mennessä kommentoinut millään tavalla syytöksiä.

Die Welt

  • 113
    Shares