Eurooppa Rikos

Saksa: Puukkohyökkäys junassa, poliisi ampui tekijän

Kuvituskuva. Saksan liittovaltion poliisi.
Saksan Flensburgissa mies hyökkäsi eilen puukon kanssa kanssamatkustajiensa kimppuun Intercity-junassa. Kaksi matkustajaa loukkaantui. Poliisi ampui tekijän.

Tekijä kävi kahden ihmisen kimppuun Kölnistä Flensburgiin matkalla olleessa Intercity-junassa noin 20 kilometriä ennen sen saapumista Flensburgin asemalle. Hyökkääjä onnistui vahingoittamaan kahta henkilöä puukollaan, ennen kuin poliisi käytti virka-asettaan ja ampui miehen hengiltä. Kronen Zeitungin mukaan tekijä oli 24-vuotias eritrealainen turvapaikanhakija.

Toinen loukkaantuneista oli 22-vuotias naispoliisi, joka myös lopulta ampui tekijän. Poliisin lisäksi loukkaantui yksi sivullinen.

Keskiviikkoiltana poliisi rauhoitteli Twitterissä yleisöä olemaan tekemättä nopeita johtopäätöksiä ja kertoi, ettei tapahtumista tiedossa olevien seikkojen mukaan ole syytä olettaa kyseessä olevan terroriteon. Poliisi pyytää yleisöä myös olemaan levittämättä huhuja asian tiimoilta.

Bild-lehden mukaan junassa alkoi kahden miehen välinen äänekäs riita, jonka takia paikalle kutsuttiin turvallisuushenkilöstöä kovaäänisin. Kuulutukseen vastasi 22-vuotias poliisi, joka joutui tekijän hyökkäyksen kohteeksi yrittäessään rauhoittaa tilannetta. Poliisin tiedottajan mukaan poliisi ei ollut tapahtumahetkellä työvuorossa, mutta pukeutunut virka-asuun ja kantoi mukanaan virka-asettaan.

Sisäministeri Seehofer järkyttynyt

Saksan liittotasavallan sisäministeri Horst Seehofer on ilmoittanut osanottonsa ja kertonut olevansa järkyttynyt tapahtumista. Lausunnossaan hän korosti myös, ettei kansalaisiin tai poliisiin kohdistuvaa väkivaltaa tule sietää missään tapauksessa.

Lähteet: Der Spiegel / Bild Zeitung

31.5.2018 klo 16:30 päivitetty puukkohyökkäyksen tekijän tietoja

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa