Eurooppa Rikos

Saksa: Ratsioita useissa ”Osmanen Germania” -moottoripyöräkerhon tiloissa

Kuva Immanuel Giel / Wikimedia Commons / public domain

”Osmanen Germania” on Turkin johtajan Erdoğanin AKP-puoluetta lähellä oleva radikaali ryhmittymä, joka on levittäytynyt koko Saksan liittotasavallan alueelle. Saksan poliisi on aloittanut suuroperaation tätä ”rokkariryhmäksi” kutsuttua jengiä vastaan useassa osavaltiossa.

Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa poliisi on tiistai-aamuna tehnyt useita kotietsintöjä ”Osmanen Germania” -jengin tiloihin. Essenin poliisijohdon alaisuudessa tutkittiin 41 eri tilaa, kerrotaan poliisin tiedotteessa. Osassa kotietsintöjä käytettiin apuna poliisin terrorinvastaiseen taisteluun erikoiskoulutettuja joukkoja, koska kerho on luokiteltu vaaralliseksi.

– On olemassa vahvaa näyttöä, että Osmanen Germania BC:n jäsenet käyttävät järjestöään rikollisiin toimiin, kertoo poliisi.

Kotietsintöjen oletetaan helpottavan poliisin käsitystä järjestön organisaatiosta ja tekemisistä. Etsintöjä suoritettiin Essenin, Duisburgin, Kölnin, Bottropin, Gelsenkirchenin, Bochumin ja Wuppertalin alueella. Lisäksi Hessenin ja Baden-Württembergin osavaltioissa suoritettiin kotietsintöjä.

Turkkilais-nationalistinen järjestö

Osamanen Germania BC on Nordrhein-Westfalenin sisäministeriön arvion mukaan suorassa yhteydessä Turkin hallitsevaan AKP-puolueeseen ja presidentti Recep Tayyip Erdoğaniin. Joukkion arvioidaan edustavan turkkilais-nationalista ja oikeistoextremististä linjaa.

Viranomaiset ovat tehneet ennenkin ratsioita ryhmän tilohin ja suorittaneet pidätyksiä. Viime vuoden joulukuussa Stuttgartin syyttäjä nosti syytteet kahdeksaa ryhmän jäsentä vastaan useammasta murhayrityksestä.

300 jäsentä 22 paikallisosastossa

Ryhmän organisaatio on Saksan liittotasavallan sisäministeriön mukaan jaettu 22 eri paikallisosastoon, joissa on noin 300 turkkilaistaustaista jäsentä. Järjestön ”yleishyödyllinen” toiminta on keskittynyt väkivaltaan ja alueiden hallintaan sekä taisteluun toisia  järjestöjä vastaan, kertoi sisäministeriön virkamies.

Sisäministeri Thomas De Maiziére (CDU) kertoi, että osavaltio- ja liittovaltiotasolla tullaan ”näyttämään, ettei kriminaaleja aktiviteettejä tulla hyväksymään missään yhteiskunnallisessa ryhmässä”.

Lähde: T-online

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit