Eurooppa Politiikka

Saksa sai ensimmäisen vihreän muslimipormestarin

Belit Onay keskellä. Oikealla protestoiva ja karkotettava sudanilainen turvapaikanhakija. Kuva Bernd Schwabe / Wikimedia Commons / public domain.

Saksa on saanut ensimmäisen muslimipormestarin. Vihreiden Belit Onay valittiin sunnuntaina Hannoverin pormestariksi.

Hannover on ollut viimeiset 73 vuotta sosiaalidemokraattisten pormestarien käsissä. Turkkilaistaustainen vihreän puolueen 38-vuotias Belit Onay katkaisi sunnuntaina pitkän perinteen tultuaan valituksi kaupungin pormestariksi, kertoo Volkskrant.

Onay on toisen polven maahanmuuttaja ja vakaumuksellinen muslimi. Hän on kuitenkin sanonut, että uskonto on hänelle yksityisasia eikä heijastu politiikkaan.

Tuore pormestari sanoo kiinnostuneensa politiikasta vuonna 1993, kun Solingenissa suoritettiin isku, jossa menehtyi viisi turkkilaista maahanmuuttajaa. Alunperin sosiaalidemokraattiseen puolueeseen (SPD) kuulunut Onay loikkasi ensin kristillisdemokraatteihin (CDU) ja sieltä vuonna 2008 vihreisiin (Die Grüne). Hän on ollut vuodesta 2011 alkaen Ala-Saksin maapäivien jäsen.

Onay sanoo haluavansa olla ”kaikkien hannoverilaisten pormestari, riippumatta siitä, mistä he tulevat”. Hänen tärkeimpiä vaaliteemojaan oli liikennepolitiikka. Onay on luvannut vähentää Hannoverin keskustassa tapahtuvaa autoilua.

Welt-lehden mukaan Onayn maahanmuuttajatausta ja kaksikielisyys olivat merkittäviä etuja pormestarinvaaleissa kaupungissa, jossa vihreät on suurin puolue.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa