Eurooppa Kulttuuri

Saksa: Syyrialainen aikoo hankkia 10-20 lasta ja neljä vaimoa Allahin nimeen

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons / public domain.
”He antavat meille sosiaalitukia, he antoivat meille tämän talon”, sanoo Saksassa pakolaisena asuva syyrialainen Ahmad A. tyytyväisenä.

Saksaan vuonna 2015 neljän lapsen ja vaimonsa kanssa tullut syyrialainen Ahmad A. sai hakea maahan myös kakkosvaimonsa. Myös eräässä toisessa tapauksessa aluehallinto salli erään maahantulijan kakkosvaimon tulon. Tätä perusteltiin sillä, että naisia ei haettu Saksaan aviovaimon rooliin, vaan äideiksi heidän Saksassa jo oleville lapsilleen.

Nyt Ahmadin tapaus aiheuttaa taas kuohuntaa. Kunta järjesti Ahmad A:lle talon ja Jobcenter (liittovaltion työvoimatoimiston ja kuntayhtymän yhteinen laitos) maksaa kustannukset. Ahmad sanoo, että hän ei ymmärrä ollenkaan asian aiheuttamaa kiihtymystä. Hänhän elää uskovaisen muslimin tavoin sharia-lain mukaisesti ja se sallii moniavioisuuden.

Saksa oli Ahmadin ykköskohde

Ahmad A. tuli 2,5 vuotta sitten Kreikan, Ranskan ja Tanskan kautta Pohjois-Saksaan. Ahmadin mukaan Saksa oli ollut aina hänelle ykköskohde.

Täällähän saa avustuksia. He antavat meille sosiaalitukea, he antoivat meille tämän talon, Ahmad totesi tyytyväisenä.

Tässä Schleswig-Holsteinin Pinnenbergissä sijaitsevassa talossa on viisi huonetta, kaksi kylpyhuonetta ja keittiö. Molemmilla vaimoilla on oma huone, kuten myös Ahmadilla. Hän ei nuku koskaan molempien kanssa samaan aikaan vuoteessa, vaan ”vuorotellen”, kertoi Ahmad A. Syyrian lakien mukaan miehellä voi olla 4 aviovaimoa. Jos hän tulisi hakemaan Saksaan myös kolmannen vaimon, niin sitten asuntoa tulisi suurentaa, vaati syyrialainen.

Kiitos Mama Merkelille

Kouluja käymätön työläinen ei osaa sanoa, kuinka paljon rahaa hän saa kuukaudessa.

En minä tiedä. Raha tulee tilisiirtona ja minä menen pankkiin ja nostan ne pois, hän sanoi.

Ahmad A. katsoo liittokansleri Angela Merkelin (CDU) järjestäneen hänelle tämän onnen.

Kiitän hyvin, hyvin, hyvin paljon Mama Merkeliä. Hän on ainoa henkilö, joka tunnisti syyrialaisten kärsimykset. Kiitän myös saksalaisia. Vaikka heidän keskuudessaan on rasisteja. Saksalaiset ovat kuitenkin jo kerran kokeneet sodan ja he osoittavat syyrialaisille suurta myötätuntoa, Ahmad ylistää.

Ahmad A. ja hänen muu perheensä ovat maahantulopäätöksestään tehdyn valituksen jälkeen hyväksytty pakolaisiksi, jonka perusteella he saavat olla Saksassa 3 vuotta. Tänä aikana luku- ja kirjoitustaidoton pakolainen ei aio kuitenkaan mennä saksankielen kurssille tai töihin, hän jää mieluummin kotiin lasten pariin. Parhaillaan on tulossa seitsemäs lapsi.

Kuinka monta lasta hän aikoo hankkia? ”Kymmenen, kaksikymmentä, se ei ole mikään ongelma.” Ja kuinka monta aviovaimoa? ”Neljä, Allahin nimeen.

Junge Freiheit

  • 1.1K
    Shares