Kolumnit

Saksa: Taiteessa kaikki on sallittua – paitsi oikeistolaisuus

Kuva Pixabay.

Saksassa muusikkojen on oltava oikeistovastaisia, jos he haluavat jatkaa työtään. Se, joka ei yksiselitteisesti asemoidu riittävän oikeistovastaiseksi, katsotaan olevan automaattisesti oikeistolainen, joka tarkoittaa samaa kuin äärioikeistolaisuus.

Tämän logiikan uhriksi joutui äskettäin Etelä-Tirolista lähtöisin oleva rockbändi Frei.Wild, kertoo Junge Freiheit. Yhtyeen piti esiintyä kiertueensa puitteissa 20. huhtikuuta Flensburgissa. Jo ennen aiottua konserttia esiintyi valtavia vasemmiston mielenosoituksia, kuten melkein aina kun yhtye esiintyy jossakin. Flensburgissa mielenosoitukset olivat niin kiivaita, että Flens Arenan johto joutui perumaan konsertin.

Epävarmoissa tapauksissa keksitään natsisyytös

Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen tapaus laatuaan. Kun kyse on kulttuuripiirien pitämisestä puhtaana, niin silloin vihervasemmistolaiselle ajatuspoliisille ei mikään tekosyy ole riittävän hölmö, kun he toimeenpanevat ja ylläpitävät metapoliittista dominanssiaan. Flensburgissa mielenosoitukset ilmeisesti ajoi liekkeihin Frei.Wild -konsertin pitopäivä.

Päivämäärä 20. huhtikuuta on ilmeisesti monien Saksan vasemmistososialistien mielestä edelleenkin varattu vain ja ainoastaan Führerille. ”Oikeistopopulistisen” yhtyeen esiintymistä Hitlerin syntymäpäivänä pidetään selvänä provokaationa. Yhtye esiintyy tosin myös 21. ja 22. huhtikuuta, kuten monina muinakin päivinä, eli koko kevään ajan aina loppukesää myöten, mutta tällaisilla detaljeilla ei ole mitään merkitystä kiihkoisille oikeiston vastaisille taistelijoille. Jos pannaan julistettua päivää ei olisi ollut tarjolla, niin nämä olisivat varmastikin keksineet jonkin muun tekosyyn oikeuttaakseen hyökkäyksensä taiteen vapautta vastaan.

  • 172
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset