Eurooppa Rikos

Saksa: Tapon yritys yhden tupakan takia

Kuva Fried Dough / Flickr / CC BY 2.0
Saksan Fuldassa on tuomiolla tapon yrityksestä 23-vuotias somalimies. Hänen katsotaan puukottaneen tämän vuoden helmikuussa Fuldassa ohikulkenutta miestä, joka ei suostunut antamaan hänelle tupakkaa.

Poliisin selvityksen mukaan 23-vuotias somali tapasi saksalaisen W:n helmikuun iltana Löherkadulla Fuldassa. Somali vaati saada W:n savukkeen: ”Anna savuke minulle. Savuke on minun. Allah on suuri! Minä tapan kristittyjä!”.

Tupakoitsijan kieltäydyttyä kohteliaasta pyynnöstä vastaavalla kohteliaisuudella alkoi tekijä lyömään puukolla W:n kaulaa, rintaa ja päätä kohti tappamistarkoituksessa. W pakeni paikalta elokuvateatterille, jossa joutui uudestaan hyökkäyksen kohteeksi. W jatkoi pakoaan läheiseen pubiin. Tekijä seurasi huutaen ”Olen muslimi, tapan sinut, tapan kristittyjä, Allahu akbar!”.

Tekijä pakeni paikalta poliisi saavuttua paikalle mutta pidätettiin pian. Tekijä on Fuldan poliisille ja oikeudelle tuttu mies. Hän saapui Somaliasta Saksaan vuonna 2011. Hänen perheensä elää edelleenkin Somaliassa.

Somalimies seisonut oikeuden edessä kahdeksan kertaa. Suurin osa miehen rikoksista on varkauksia ja huumausainerikoksia, mutta mukana listalla on myös seksuaalista häirintää.

Lähde: Ost-Hessen News

  • 214
    Shares