Eurooppa Maahanmuutto

Saksa, Thüringen: Kesäkuun alusta turvapaikka rasismin ja oikeiston uhreille

Kuva Pixabay.
Saksan liittotasavallan Thüringenin osavaltion maahanmuutosta, oikeudesta ja kuluttajansuojasta vastaava ministeriö on päättänyt aloittaa kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen uuden turvapaikkapolitiikan. Jatkossa kaikki pakolaiset, jotka ovat joutuneet rasismin tai oikeistoradikaalin väkivallan uhreiksi, saavat humanitaarisen suojelun sekä oleskeluluvan.

– Väkivallantekojen määrä on edelleenkin huolestuttavan suuri ja uhrit ovat usein maahanmuuttajia, kertoo ministeri Dieter Lauinger (Vihreät – BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN) ministeriön tiedotteessa ja jatkaa: – Me näemme välttämättömäksi antaa näille uhreille humanitaarinen suojelu ja oleskelulupa.

Tämä päätös koskee kaikkia ilman oleskelulupaa osavaltiossa oleskelevia, jotka ovat joutuneet väkivallan uhreiksi. Päätös koskee tiedotteen mukaan seuraavien tekojen uhreja: kotirauhan rikkominen, seksuaalirikokset, pahoinpitelyt ja tapot tai murhat. Lisäksi on selvitettävä, että teko on liittynyt uhrin kansallisuuteen, etnisyyteen, ihonväriin tai uskonnolliseen suuntaukseen.

Täyttäessään määrätyt ehdot uhri saa humanitaarisen oleskeluluvan seuraavaksi kuudeksi kuukaudeksi. Säännöt eivät koske tekaistuja uhriutumisia.

– Jotta tämän säännöstön kautta voisi saada oleskeluluvan, on oltava valmis oikeudenkäyntiin tekijää vastaan, kertoo Lauinger. – Oikeistoradikaalin tai rasistisen teon tutkimukseen tarvittavien todistajien karkottamisesta on syytä pidättäytyä, jotta tutkimukset eivät jää tuloksettomiksi karkotuksen takia, kertoo Lauinger tiedotteessaan.

– Osavaltion hallitus tunnustaa vastuunsa ihmisistä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan rasistista tai oikeisto radikaalia väkivaltaa, kertoo Thüringenin maahanmuutto-, integraatio ja pakolaisasioista vastaava virkamies Mirjam Kruppa.

– Tämä on tärkeä signaali ihmisille, jotka etsivät turvaa. Tällä tavalla haluamme tarjota väkivaltaa kohdanneille turvaa ja varmuuden suojasta. On hyvä, että Thüringen on ottanut tämän askeleen. Tämä tukee aktiivista integrointipolitiikkaa ja auttaa kohtaamisia sekä estää ennakkoluulojen kehittymistä, sanoo Kruppa.

Lähde: Thüringenin ministeriön tiedote

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa