Eurooppa Rikos

Saksa tilastoi juutalaisvastaisen rikoksen äärioikeiston tiliin, jos tekijä jää tuntemattomaksi

Juutalaisvastainen palestiinalaisten mielenosoitus Berliinissä 2014. Kuva Boris Niehaus / Wikimedia Commons

Saksalainen vasemmistoliberaali Tagesspiegel -lehti kertoi 15.3.2018, että Berliinissä tilastoitujen antisemitististen rikosten määrä kaksinkertaistui vuosien 2013 ja 2017 välillä. Toisessa raportissa antisemitismiä tutkiva erikoiskomissio epäilee äärioikeistorikollisuuden osuutta liioitelluksi

Berliiniläinen Tagesspiegel raportoi poliisin raportista, jonka mukaan vuonna 2017 tehtiin 288 juutalaisvastaiseksi luokiteltua rikosta, mikä on lähes kaksinkertainen määrä verrattuna vuonna 2013 tehtyyn 149 rikokseen.

Raportin mukaan juutalaisvastainen rikollisuus on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Vuonna 2014 tapahtui 176 rikosta, ja vuonna 2016 kirjattiin noin 197 rikosta.

Vielä ei ole selvää minkä tyyppisiä viime vuonna tapahtuneet rikokset olivat.

Tagesspiegelin mukaan ei ole julkaistu analyysiä, joka selittäisi juutalaisvastaisen rikollisuuden lisääntymisen, mutta poliisi ja kaupungin viranomaiset uskovat, että se liittyy Lähi-idästä Berliiniin muuttaneen väestön kasvuun.

Raportin mukaan rikokset saattavat liittyä myös radikaalioikeiston liikehdintään.

Juutalaisvastaisten rikosten motiivien tunnistamismenetelmää on kritisoitu epätarkaksi. Ellei ole selvää näyttöä siitä, että rikoksen tekijä on joku muu taho, niin rikos luokitellaan äärioikeistolaiseksi.

Antisemitismiä tutkivan erikoiskomission viimevuotisen raportin mukaan ”juutalaisvastaisesta rikollisuudesta on todennäköisesti vääristynyt kuva, jossa äärioikeistolaisten motiivien ja rikollisten osuutta liioitellaan”.

The Local 15.3.2018

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit