Eurooppa Rikos

Saksa: Turvapaikanhakijat hyökkäsivät poliisien kimppuun pullojen ja kivien kanssa

Kuva DDS 47 / Flickr / CC BY-SA 4.0
Baijerin poliisi on lopettanut kapinan Waldkraiburgin vastaanottokeskuksessa. Mellakassa haavoittui 5 henkilöä, joista yksi vakavasti. Poliisin erikoisjoukot taltuttivat kapinan.

Keskiviikkoisessa turvapaikanhakijoiden poliisia vastaan käymässä mellakassa Waldkraiburgin vastaanottokeskuksessa haavoittui 5 henkilöä, joista 29-vuotias laitoksen asukki pahasti. Yksi turvapaikanhakijoista on nyt tutkinnassa epäiltynä tapon yrityksestä.

Tapahtumien taustalla on Oberbayernin aluehallinnon määräys, että vastaanottokeskuksen turvallisuushenkilöstön tulee poistaa laitoksesta laittomasti sähköverkkoon kytketyt jääkaapit. Eräs 24-vuotias naisasukas ryhtyi poliisin mukaan vastarintaan. Kun nainen oli tarkoitus siirtää sitten toiseen vastaanottokeskukseen, syttyi valtava mellakka.

Erikoisjoukot hyökkäsivät rakennukseen

Vastaanottokeskuksen asukit hyökkäsivät poliisin kimppuun pullojen ja kivien kanssa. Illalla tapahtui lisää hyökkäyksiä, joissa käytettiin myös veitsiä aseina. Lopulta poliisin erikoisjoukot valtasivat rakennuksen.  Jo aiemmin laitokseen oli saapunut poliisiosasto. Yksi henkilö pidätettiin ja kolme otettiin tilapäiseen säilöön. Koko poliisioperaatio kesti myöhään yöhön.

Seuraamuksia vaaditaan

Oppositiossa oleva Freie Wähler (vapaat äänestäjät) vaati seurauksia yhteenoton johdosta.

– Henkilöt, jotka poistettujen jääkaappien takia ovat valmiita ryhtymään tuntikausia kestävään kapinaan, tuhoavat asuntolansa, heittävät huonekalut ulos ikkunoista niin, että paikalle tarvitaan poliisiosasto ja palokunta, ovat pysyvä vaara sisäiselle turvallisuudelle ja heidät on poistettava maasta, kirjoitti puolueen puheenjohtaja Hubert Aiwanger Facebookiin ja jatkoi: – Jos tästä ei tule välittömiä seurauksia – vangitsemisia ja oleskeluoikeuksien lakkauttamisia – niin valtio menettää kaiken uskottavuutensa.

Junge Freiheit

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit