Eurooppa Politiikka

Saksa: Väkivaltaa G-20 -mielenosoituksissa

Kuvituskuva. Kuva Pixabay
Hätätila Hampurissa jatkuu. Valtavat, osittain rikolliset, mielenosoitustoimet ovat laittaneet poliisit niin ahtaalle, että he ovat joutuneet taas kerran pyytämään lisäjoukkoja. Asukkaat kuvaavat tilannetta ”sisällissodan” kaltaiseksi.

Hampurin länsiosan yllä roikkuu tummia savupilviä, Elbchausseellä palaa riveittäin alueen asukkaiden autoja, ikkunoita rikotaan. Altonassa hyökättiin myös raatihuoneelle. Mielenosoittajaryhmät yrittävät sulkea yhä uudelleen Hampurin messukeskuksen ympäristössä G-20 -kokouspaikalle johtavia tuloreittejä. Vesitykit ovat käytössä, helikopterit kiertelevät taivaalla, pamput heiluvat, pippurikaasua; myös rauhallisia mielenilmaisuja. Hampuri on ensimmäisen pahan mellakkayön jälkeen ensimmäisenä varsinaisena huippukokouspäivänä taas poikkeustilassa.

Tuhannet ympäri kaupunkia hajaantuneet mielenosoittajat ahdistelivat aamupäivällä poliisia yhä niin kiivaasti, että Hampurin viranomaiset ovat WELT:in saamien tietojen mukaan pyytäneet muista osavaltioista lisäjoukkoja. Poliisin sisäisessä chatissä puhutaan, että G-20 -huippukokouksen ympärillä vallinnutta tilannetta on aliarvioitu. Poliisin ammattiliiton tiedottaja puhui Hampurista tulevista ”hälyttävistä signaaleista”.

Poliisi on ottanut kiinni ulkomaisia vasemmistoekstremistejä

Poliisi on ilmeisesti ottanut kiinni Hampurin G-20 -huippukokouksen yhteydessä esiintyneiden väkivaltaisten yhteenottojen puitteissa useita Euroopasta tulleita ulkomaalaisia vasemmistoekstremistejä. ”Welt”-lehden mukaan nämä henkilöt ovat tulleet Ranskasta, Hollannista ja Sveitsistä. Lukuisia poliisin tuntemia äärivasemmistolaisia ja autonomeja on artikkelin mukaan käännytetty viime päivien aikana takaisin jo rajalta.

Näiden joukossa on ennen kaikkea Italiasta tulleita ekstremistejä, jotka pyrkivät erikoisjunalla Sveitsin kautta Hampuriin. Kahden äärivasemmistolaisen maahantulo estettiin lisäksi Hampurin lentokentällä. Lehden mukaan Saksan Verfassungsschutz [Saksan Supo] arvioi, että useita väkivaltaisia äärivasemmistolaisia ja autonomeja oli matkustanut salaa Hampuriin jo huippukokousta edeltävien päivien aikana. Nämä henkilöt olivat tarkoituksella kiertäneet rajatarkastuksia.

Wallstreet-online.de, Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa