Eurooppa Rikos

Saksa: Vasemmistopoliitikko tuomittiin G20 -huippukokouksen mellakoiden johdosta

Hampurin äärivasemmistolaiset mellakat heinäkuussa 2017. Kuva ww.montecruzfoto.org / CC BY-SA 2.0.
Linke-puolueen toimihenkilö tuomittiin vankeuteen mellakoinnista G20 -huippukokouksen aikana Hampurissa kesällä 2017.

Linke-puolueen Hamburg-Mitte -alueen toimihenkilö sai oikeudessa 1,5 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.  Roberto P. oli G20 -huippukokouksen aikaisissa mellakoissa heittänyt palavan Bengali-soihdun päin erään poliisin ylävartaloa. Soihdun lämpötila saattaa kohota jopa 2 500 asteeseen.

Valtionsyyttäjä syytti häntä törkeästä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä pahoinpitelystä, järjestysvallan vastustamisesta sekä kokoontumislain rikkomisesta. Roberto P. – ilman työpaikkaa oleva Linke-puolueen entinen ehdokas Hamburg-Mitten alueneuvostoon – on istunut kesäkuusta lähtien tutkintavankeudessa.

Herra P. on erittäin välttämätön puolueen alueosastolle. Hän on sosiaalisesti sitoutunut ja tekee vapaaehtoistyötä, vakuutteli hänen asianajajansa. Hän esitti lisäksi todistuksen, joka osoitti hänen asiakkaallaan olevan nyt asunto Iserbrookissa, eikä asianajajan mukaan siksi ole enää vaaraa, että hänen asiakkaansa pakenisi.

Linke-poliitikko ei ottanut keskiviikkona mitään kantaa rikossyytteisiin. Hänen asianajajansa vetosi hätätilanteeseen. Poliisi oli potkaissut häntä ennen tapausta, ja mies oli sitten hädissään heittänyt soihdulla. Tuomari piti tätä argumentaatiota suunniteltuna.

Palavan soihdun heittäminen, siihen liittyy jo jotakin, tuomari sanoi.

Roberto P. laskettiin vapaaksi valitusoikeudenkäyntiin asti. Hän joutuu ilmoittautumaan poliisilaitoksella kaksi kertaa viikossa.

Asiasta kertoi Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa